Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az integráció jegyében szerveztek sportnapot a Bugátban
Az integráció jegyében szerveztek sportnapot a Bugátban Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. október 22.
Közel négyszáz fiatal és fogyatékkal élő találkozhatott csütörtökön a Bugát Pál Technikumban azon a sportnapon, amelyet az integráció jegyében szervezett az iGenerációért Egyesület. A programra a "Mozdulj Közép-Dunántúl" projekt keretében került sor és számos érdekes sporttevékenységet próbálhattak ki a résztvevők az érzékenyítés jegyében.

 

 

Több száz diák és fogyatékkal élő vett részt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Technikumában megtartott rendezvényen, ahol érzékenyítő programokon, sportági bemutatókon és játékos foglalkozásokon vehettek részt közösen.

Az integrált sportnap a Polgárdi Iparkodók táncbemutatójával kezdődött, majd a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületének játékos érzékenyítő programja következett. A nap folyamán a fiatalok kipróbálhatták a SINOSZ Fejér Megyei Szervezetének játékos érzékenyítő programját, részt vehettek a Kerekesszékes Curling sportági bemutatón, megnézhették milyenek a "trükkös" bringák és egészségügyi mérésekre is sor került a Székesfehérvári SzC Bugát Pál Technikum jóvoltából. A diákoknak Lengyel Zsófi tartott érzékenyítő workshopot és részt vehettek a MOL Fehérvár FC játékos foglalkozásain is.

A sportnapra ellátogatott Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is, aki a rendezvény megnyitóján elmondta, hogy az izgalmas és érdekes rendezvényen számos sportágat próbálhatnak ki a fiatalok: "A diákok megtapasztalhatják, hogyan forduljanak fogyatékossággal élő embertársaik felé és megtanulhatják, hogyan segíthetnek nekik. Megismerhetik, hogy a fogyatékkal élők hogyan sportolnak, átélhetik korlátaikat, ezzel a fiatalok számára könnyebbé válik, hogyan kapcsolatba kerüljenek a fogyatékkal élő embertársaikkal a hétköznapokban" - hangsúlyozta Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

A szervezők nevében Pletser Ádám, az iGenerációért Egyesület elnöke elmondta, hogy hagyományteremtő jelleggel rendezték meg az integrált sportnapot, aminek garantáltan lesz majd folytatása. "A diákokra gondoltunk a mai programsorozat megszervezésekor, azt szerettük volna megcélozni, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, miközben érzékenyítő játékos foglalkozásokon vesznek részt" - tette hozzá Pletser Ádám, aki szólt arról is, hogy az érzékenyítéshez való hozzáállás fontos téma a z-generáció esetében.

A megnyitón köszöntötte a résztvevőket Szépné Holczer Piroska, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója is ,aki arra kérte a fiatalokat, hogy legyenek nyitottak, látogassák végig a különböző állomásokat, helyszíneket és "merjenek érzékenyülni", nézzék meg, milyen egy látássérült, hallássérült ember szemszögéből érzékelni a világot és az eseményeket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >