Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Bakhita – igaz történet egy rabszolgából lett szentről
Bakhita – igaz történet egy rabszolgából lett szentről Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. október 26.
Egy rabszolgából szentté lett szudáni apáca igaz, felemelő és tanulságos történetét dolgozza fel a Bakhita című film, melyet a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Útkereső Filmklubjában vetítenek. Az alkotás hosszúságára tekintettel a vetítés két napon, október 27-én és 28-án lesz, a belépés díjtalan.

 

 

Bakhita Szent Jozefina Margit (1869–1947) szudáni születésű olasz katolikus apáca, kanossziánus nővér volt. Szudánban született, kilenc éves kora körül került rabszolgasorba, amikor rabszolga-kereskedők elrabolták, gyermekéveit kegyetlen körülmények között töltötte. Egy utazó mentette meg, aki új otthont talált számára. Hányattatásai még ekkor sem értek véget, és Bakhitának szembe kellett néznie az előítéletekkel és a szegénységgel, sőt az a veszély fenyegette, hogy megint rabszolga lesz. Kedves hozzáállásának köszönhetően összebarátkozott a helyi káplánnal, Antonioval. Bakhita később elhatározta, hogy apácának áll, de ez újabb küzdelmeket indított el, melyben elindult végső nagy csatája a valódi szabadságért. Bakhitát II. János Pál pápa 2000-ben szentté avatta.

A történetét feldolgozó olasz film összesen több mint kétszáz perc, ezért az első részt október 27-én, szerdán 17.00 órától, a másodikat október 28-án, csütörtökön 17.00 órától vetítik az Útkereső Filmklubban. A belépés ingyenes.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >