Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Online is kiválthatók a lakossági parkolóbérletek
Online is kiválthatók a lakossági parkolóbérletek Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2021. október 27.
A Városgondnokság új internetes honlapján a lakossági parkolóbérletek online kiváltása mellett lehetőség van az NFC parkolókártyák feltöltésére, a parkolási pótdíjak befizetésére, sőt még az NFC kártyával indított parkolás befejezésére is. Az új reszponzív honlap a szekesfehervarparkolas.hu az összes okoskészüléken is elérhető.

 

 

A Városgondnokság szeretné kényelmesebbé tenni a parkolási ügyintézést a fehérváriaknak, éppen ezért fejlesztett honlapot, melyen a lakossági bérletek kiváltása is sokkal gyorsabb online, mint személyesen az ügyfélszolgálaton. A parkolási csoporthoz egy átlagos napon mintegy kétszáz ügyfél érkezik, de a lakossági parkolóbérletek éves cseréjét megelőző hetekben ennél jóval többen veszik igénybe az ügyfélszolgálatot.

"Próbáljuk csökkenteni a személyes ügyfélforgalmat a Városgondnokságon, aminek fontos része, hogy elindult egy olyan honlap, ahol online kiválthatóak a parkolóbérletek." – mondta Fenyves Balázs, a Városgondnokság Parkolási és jegyellenőrzési csoportjának vezetője.

Mostantól a lakossági parkolóbérletek is kiválthatóak online, melyből közel nyolcezer darabot igényelnek évente a fehérváriak. Az interneten kiváltott bérletek papíralapon nem kerülnek majd kiadásra, ugyanis a parkolóőröknél található ellenőrzőeszköz online adatbázisa tartalmazza a kiváltott bérletekhez tartozó rendszámokat és annak helyszínre vonatkozó jogosultságát is.

A bérletvásárláson kívül számos funkciót elérhetnek az ügyfelek az új felületen:

  • A székesfehérvári NFC parkolókártya-egyenleg feltöltése
  • Az NFC kártyával indított parkolások lezárása
  • A parkolási pótdíjak befizetése
  • A pótdíjazással kapcsolatos panaszok/ellentmondások kezelése

A történelmi Belvárosba, azaz a kiemelt övezetbe való behajtási és parkolási engedélyeken kívül minden típusú bérlet kiváltható az új felületen, de fel tudják tölteni az ügyfelek az NFC parkolókártyájukat is, továbbá az online felületen le lehet állítani az NFC kártyával indított parkolást.

Már a 2022-es lakossági bérletek is kiválthatók online

2021. október 31. fontos dátum a tavalyi lakossági parkolóbérletek szempontjából, ugyanis a 2020. március 20. előtt kiváltott lakossági éves parkolóbérletek eddig érvényesek. A szekesfehervarparkolas.hu-n kiválthatók a 2022-es, éves fizető I-III. övezetre vonatkozó lakossági bérletek, melyek az idei év utolsó két hónapjában is használhatóak, és egészen 2023. január 31-ig érvényesek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >