Kezdőlap
Matematikai esély még maradt... Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. május 02.

ImageA magyar jégkorong-válogatott 6-0-s vereséggel kezdte az alsóházi rájátszást a Svájcban zajló A csoportos világbajnokságon. A mieink Ausztria ellen kaptak ki, a másik mérkőzésen Dánia 3-1-re legyőzte Németországot.

 

ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ:


MAGYARORSZÁG – AUSZTRIA 0-6 (0-1, 0-3, 0-2)
Zürich-Kloten, vezetőbírók: Looker (amerikai), Ronn (finn), vonalbírók: Kicha (ukrán), Orelma (finn)


MAGYARORSZÁG: Szuper – Horváth, Tokaji, Vas J., Palkovics, Fekete, Svasznek, Sille, Ladányi, Vas M., Peterdi, Szélig, Ennaffati, Kovács, Jánosi, Vaszjunyin, Kangyal, Majoross, Kóger, Holéczy, Nagy, Budai (kapus). Szövetségi kapitány: Pat Cortina


AUSZTRIA: Bruckler – Unterluggauer, Werenka, Koch, Vanek, Setzinger – Rebek, Oraze, Kaspitz, Nodl, Tratting – P. Lakos, A. Lakos, Peintner, Schuller, Ofner – Altmann, Schellander, Kristler, Baumgartner, Penker (kapus). Szövetségi kapitány: Lars Bergström


Gólszerzők: 19:13 Koch (Baumgartner), 20:43 Koch (Setzinger, Vanek), 23:56 Setzinger (Vanek), 33:27 Vanek (Koch), 58:48 Koch, 59:36 Kaspitz (Unterluggauer)


Kiállítások: 14, ill. 18 perc

A találkozót követően Énekes Lajos, a válogatott másodedzője ekképp nyilatkozott:
- Az első harmadban mutatott játékkal elégedettek lehetünk, ám végül egy szerencsés találattal megszerezték a vezetést az osztrákok. Az, hogy három csapat küzd a bent maradást érő egyetlen helyért, óriási eredménykényszert rakott a csapatra. Matematikailag van még esélyünk ugyan, de ahhoz már nagyon sok dolognak kellene összejönnie. A hátralévő mérkőzéseken úgy kell helytállnunk, hogy emelt fővel térhessünk haza és megmutassuk: a magyar csapat nem az, amelyik az osztrákok ellen láthattak.
a kapus Szuper Levente szerint a hibákból tanulni kell:
- Görcsösen akartunk, már az első harmadban el akartuk dönteni a meccset, nem tudom, miért. Miután ez nem jött össze, riválisaik pedig előnyhöz jutottak, az osztrákok lehokiztak minket. Tanulnunk kell, nemcsak a jóból, hanem a hibáinkból is. Két mérkőzésünk maradt hátra, hogy igazoljuk azt a jó képet a csapatról, amelyik otthon és az egész világban rólunk az eddigiek alapján kialakult.

Az alsóházi rájátszás másik összecsapásán:


Németország-Dánia 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)

További eredmények:
KÖZÉPDÖNTŐ, 1. FORDULÓ:
E-CSOPORT (BERN):
Egyesült Államok-Franciaország 6-2 (2-0, 3-2, 1-0)
F-CSOPORT (ZÜRICH-KLOTEN):
Finnország-Szlovákia 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >