Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Pesovár Ference emlékeznek a Szent István Király Múzeumban
Pesovár Ference emlékeznek a Szent István Király Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 12.
A magyar néprajz-, néptánc- és népzenekutatás kiemelkedő alakja több mint 24 éven keresztül volt a Szent István Király Múzeum néprajzos muzeológusa, osztályvezetője. A munkásságáról szóló kiállítást november 13-tól láthatják az érdeklődők.

 

 

"Egy élet e tánc, melyben lélek a dal” címmel rendeznek kiállítást Pesovár Ferenc munkásságából 2021. november 13-án, szombaton 11.30-tól. A megnyitón köszöntőt mond Vargha Tamás államtitkár, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum igazgatója. A kiállítást dr. Felföldi László néprajzkutató nyitja meg. A szervezők több fellépővel is színesítik a megnyitó programját. Közreműködik Belegrai Tamás régész, Hahn-Kakas István Örökös Aranysarkantyús táncos, Vakler Anna, a Pesovár Ferencről elnevezett díjjal rendelkező népdalénekes, a Tilinkó Zenekar, valamint több Fricsay-, illetve Székesfehérvárért-díjas népzenész.

A kiállítás 2022. április 30-ig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható. A megnyitón való részvétel védettségi igazolványhoz és maszkviseléshez között. A múzeum további programjairól a szikm.hu oldalon értesülhetnek az érdeklődők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >