Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Bronzérem került Nida Zalán nyakába az OB-n Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. november 22.
Harmadik helyezést ért el a székesfehérvári sportoló, Nida Zalán a Tatán megrendezett Súlyemelő Felnőtt Országos Bajnokságon. A fiatalember ezelőtt a Súlyemelő Junior Országos Bajnokságon bizonyított: akkor ezüstérmet sikerült szereznie.

 

 

A súlycsoportok többségében fiatal dominanciát láthattunk a Tatai Olimpiai Központban megrendezett Súlyemelő Országos Felnőtt Bajnokságon. A hazai utánpótlás jelentős része olyan csúcsokat döntögetett, melyek alapján egyértelműnek látszik, hogy e sportág egyre jobban virágzik. Olyan eredményeket produkáltak a sportolók, hogy nem lehet ok aggodalomra, ha a súlyemelés jövőjére gondolunk.

 

A székesfehérvári Nida Zalán is remek teljesítményt nyújtott: 118 kg-os szakítással és 145 kg-os lökéssel a harmadik helyezést sikerült megszereznie. Kár, hogy elrontotta a 122 kg-os szakítást és a 148 kg-os lökést, mert tényleg nem sokon múlott, hogy sikerüljön.

 

A szakításnál például túl gyorsan állt fel. Ha lent egy kicsit stabilizál, akkor nem lépett volna kettőt-hármat előre és hátra, amely következtében leesett a rúd. Fejben nem volt meg a gyakorlat: a technikával és az erővel nem lett volna gond.

 

Tatán rendezték meg a Súlyemelő Országos Felnőtt Bajnokságot

Molnár Attila FB-oldala

 

A sportoló ezelőtt Szombathelyen versenyzett a Haladás Sportkomplexumban. A Súlyemelő Junior Országos Bajnokságon második helyezést ért el 120 kg-os szakítással és 145 kg-os lökéssel. Így összetettben túlszárnyalta addigi legjobb eredményét.

 

„Zalán az idei évben folyamatosan hozta a rekordokat” – nyilatkozta edzője, Molnár Attila. – „Egy év alatt közel 20 kg-ot javított. Év elején még 130 körül lökött, a szakítása pedig 110 volt. Fejlődése valószínűleg annak köszönhető, hogy belead mindent az edzésekbe és precízen végrehajtja az a tervet, amit Baranyai Jani és én előírtunk neki. És ahogyan idősödik, jön az erő is. Most 18 éves, úgyhogy remélhetőleg (az eddigi tendenciából kiindulva) évről évre javulni fog az eredménye is. Úgy szeretnénk, sőt, szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy három év múlva az olimpiára is kvalifikálni tud majd.”

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/11/13/bronzerem-kerult-nida-zalan-nyakaba-az-ob-n

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >