Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A sokszínű „fehér bástya”
A sokszínű „fehér bástya” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. november 22.
A bástya szó jelentése: várhoz kapcsolódó építmény; erős védelmező, amely veszély ellen védelmet nyújt, erőt ad. Nem véletlenül esett a választás erre a szóra, amikor a család- és gyermekjóléti feladatokat ellátó, egykori nevén családsegítő központ új nevet keresett. A közel három évtizeden át 16 telephelyen dolgozó szociális szakemberek 2021 tavasza óta egy helyen, egy minden szempontból XXI. századi épületben, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban látják el feladataikat az Irányi Dániel utcában.

 

 

Egy költözés soha nem egyszerű feladat. Ez sem volt az: sok helyszínről egy helyre, a szolgáltatás folyamatos biztosítása mellett, járványidőszakban… A központ munkatársai azonban kiemelten helyt álltak, ennek a ÖKK Podcast hallgatói is fültanúi lehetnek. E hónapban két olyan világnap is van – a szociális munka napja november 12-én, és a gyermekjogok világnapja november 20-án –, amelyek apropóján a legfrissebb epizódban bejárhatjuk együtt a központ épületét.

Megismerve az ott folyó munkát, betekintést kapunk az esetmenedzserek, a család- valamint az óvodai és iskolai szociális segítők mindennapjaiba. Utunk során Tisztl Henrik, az intézmény vezetője kalauzol, és együtt követjük a központ logójában is megjelenő három színt: a kéket, a zöldet és a narancssárgát.

A beszélgetést az ÖKK Fehérvár Podcast felületen lehet meghallgatni!

A Spotify-on kövessék az ÖKK Fehérvárt, hogy a következő részekről se maradjanak le!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >