Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Pilinszky Jánosról beszélgetnek a Szent István Király Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 25.
A múzeumban csütörtökre meghirdetett beszélgetés többek között Pilinszky János és Székesfehérvár kapcsolatáról, valamint az idén megjelent „Önéletrajzaim” című Pilinszky-könyvről szól.

 

 

2021-ben ünnepeljük Pilinszky János költő születésének 100., halálának 40. évfordulóját. A kerek évforduló keretében a Szent István Király Múzeum beszélgetést szervez a költő és Székesfehérvár kapcsolatáról, valamint az idén megjelent „Önéletrajzaim” című könyvéről.

Pilinszky János hosszú évtizedekig sok időt töltött Székesfehérváron, különböző kiállításokat nyitott meg, és élete utolsó éveiben itt is élt. Erről a korszakról is sok érdekességet hallhatunk majd a november 25-én, csütörtökön 18 órakor kezdődő programon, melyen a beszélgetőpartnerek Kovalovszky Márta és Kovács Péter művészettörténészek, valamint Bende József irodalomtörténész, a Vigilia szerkesztője. Az esemény helyszíne a Megyeház utcai Új Magyar Képtár, moderátora Gábor Gina újságíró.

A sajtónyilvános rendezvényre a belépés ingyenes, ugyanakkor védettségi igazolványhoz és maszk viseléséhez kötött. Tovább információk ide kattintva érhetőek el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >