Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Indulhat az építkezés!
Indulhat az építkezés! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. november 25.
A kivitelezővel történt szerződéskötést követően indul az, az összesen több mint 13 milliárd forintos fejlesztés, amelynek keretében egy új épülettömbbel gyarapszik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. A 2023 év végéig tartó fejlesztésnek köszönhetően megújul az összekötő folyosó, valamint három régebbi épület légtechnikai rendszere. Emellett új zöldfelületet alakítanak ki a kórház területén, két külső parkoló pedig már elkészült. A most következő munkafázisokról számolt be keddi sajtótájékoztatóján Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

 

 

A pulmonológiai, az infektológiai és az onkológiai osztály, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák, gondozók egy közel 6.000 m² alapterületű, háromszintes épületben kapnak helyet abban az új épülettömbben, amelynek építése megkezdődhet a kivitelezővel történt szerződéskötést követően – számolt be az induló fejlesztésről Vargha Tamás. A tervek szerint 2023 végére elkészülő, összesen több mint 13 milliárd forintos beruházás megvalósulása egy hosszú, közös munka eredménye. Székesfehérvár országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy Székesfehérvár Önkormányzatával és a térség országgyűlési képviselőivel együttműködve sikerült a kórházfejlesztést a Modern Városok Programba bevonni, és a szükséges kormányzati források biztosításával - a jó szakmai alapokon nyugvó tervek alapján - immár a megvalósítás is elkezdődött.

A képviselő hozzátette, az új épületben magas szintű, 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, önálló vizesblokkal, a szükséges akadálymentesített kórteremszámmal. Az ambulanciákon, a vizsgálókban és egyéb helyiségekben a mai kor elvárásának megfelelő körülmények között gyógyítanak majd. Az 2014-ben megvalósult Berzsenyi-, a Hotel, a Diagnosztika, a Rendelő, valamint a most épülő új tömböt összeköti a megújuló függőfolyosó. Így, az egykor Kégl György által tervezett pavilonos rendszert a gyorsabb betegellátás érdekében teljes egészében felváltja a modern, egymással összeköttetésben lévő ellátóhelyek, hangsúlyozta a képviselő.

A munkaterület átadására tegnap került sor, a tervezési munka mellett az első munkafázis a régi épületek bontása és a közműkiváltás lesz, ezt követi az új épület kialakítása – mindez a Kórház működésének fenntartása mellett zajlik majd. A projekt részeként 2020. évben a külső parkolók kialakítása megtörtént, melynek keretében egyrészt a Seregélyesi út - Kikindai utca kereszteződésnél egy 156 állásos (4 darab mozgássérült parkolót tartalmaz), valamint a régi iparvágány helyén egy 52 állásos parkoló épült ki. A két parkoló megépítésével 208 férőhellyel bővült a Kórház környezetében kialakított ingyenes parkolók száma, amely a betegek parkolási problémáját a Kórház és a Rendelőintézet közelségében képes rendezni.

A belső, új 80 férőhelyes parkoló mellett zöldfelületet is kialakítanak. Az eszközbeszerzéseken túl megtörténik a hotelépület, a diagnosztikai, a Sürgősségi Betegellátó Osztály, valamint a szakambulancia épületeinek légtechnikai felújítása is. A teljes projekt várhatóan 2023 év végén zárul.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >