Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Díszítsük fel közösen a fenyőfákat!
Díszítsük fel közösen a fenyőfákat! Nyomtatás E-mail
Írta: SZKKK   
2021. december 01.
Öt formás, szép földlabdás fenyő várja december 1-jétől a Zichy ligetben, a korcsolyapálya mellett, hogy a fehérváriak kedvükre „felöltöztessék” őket az ünnepre. A korábbi közös fenyődíszítés nagy sikert aratott, így idén is lehetőséget kapnak a város lakói, hogy – lehetőleg az időjárás viszontagságainak is ellenálló díszekkel – varázsoljanak az ezüstfenyőkből karácsonyfát.

 

 

A járvány okozta elzártságban a közösséget erősítő, megtartó kezdeményezésként merült fel a legnagyobb közösségi oldal egyik fehérvári csoportjában a „mindenki karácsonyfája” ötlete, amelyet a polgármester is támogatott. Az ötlet megvalósult, nagy sikert aratott, a város lakói maguk is díszíthettek karácsonyfákat a Zichy ligetben. Az ünnepre megteltek a fák: színes gömbök, angyalkák, mézesfigurák és még sokféle kisebb-nagyobb szépség került a fákra – sok szülő, nagyszülő használta ki a lehetőséget, hogy a gyermekeikkel, unokáikkal közösen tegyenek fel egy-egy díszt a zöld ágakra.

Ebben az évben öt szép, földlabdás ezüstfenyő várja a fehérváriakat december 1-jétől a Zichy ligetben, a Koriliget közelében, a sétány mellett – itt helyezik el a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai a fákat, amelyeket kedvére díszíthet majd minden fehérvári. Akár kellemes családi program is lehet elkészíteni a közös karácsonyfára szánt apróságokat, amelyeket december 23-ig akaszthatnak fel a fenyőkre azok, akik szívesen részt vesznek az „öltöztetésben”. Nem árt tekintettel lenni persze az időjárásra: fontos, hogy esőnek, hónak, szélnek ellenálló díszek kerüljenek fel a fákra, hiszen azok a tervek szerint vízkeresztig, azaz január 6-ig állnak majd a Zichy ligetben – remélhetőleg sok fehérvári örömére.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >