Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Csodás ökölvívást mutattak be Kókán a fehérvári bokszolók
Csodás ökölvívást mutattak be Kókán a fehérvári bokszolók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. december 07.
Babinec Dániel fölényes győzelmet aratott, Turós Levente pedig döntetlennel zárta az írek elleni csapatbajnokságot.

 

Kókán szálltak ringbe a Fehérvár Küzdősport SE ifjú tehetségei, Babinec Dániel és Turós Levente. A tehetséges fiatalok Írország utánpótlásának legjobbjaival csaptak össze. Bár ellenfeleik sokkal rutinosabbak voltak náluk, mégis föléjük nőttek a fiúk.

 

„Nagyon jó rendezvény volt, igen magas színvonalú, ami külön öröm volt számomra, hiszen a gyerekek megtapasztalhatták, milyen az, amikor bemondják a nevüket, száll a füst a bevonuláskor, villognak a színes fények és szól a bevonuló zene.” – nyilatkozta az FMC-nek az ökölvívók edzője, Turós Arnold – „Ezen kívül azért is nagyon hasznos volt ez a viadal, mert a srácok így hozzá tudnak szokni a magas szintű ellenfelekhez.”

 

Írország legjobbjaival csaptak össze a fehérvári ökölvívók

Turós Arnold FB-oldala

 

Az írek elleni csapatbajnokságon vegyes korosztályú bokszolók mutathatták be tudásukat. A gálára az írek nagyon erős versenyzőkkel érkeztek, s meg is nyerték a forduló 32:23-ra. Székesfehérvárról az U12-es fiatalokat hívták meg a magyar csapatba.

 

Babinec Dániel (37 kg) az első napon olyan fölényes győzelmet aratott, hogy másnap a visszavágó során már nem álltak ki ellene. Dani egyébként Ukrajnából érkezett Magyarországra pár évvel ezelőtt és három éve bokszol Turós Arnoldnál.

 

Mivel már egészen kicsi korában verekedni küldték szülőhazájában, nagyon sokat kellett rajta finomítani, hogy szépen bokszoljon és megértse, hogy nemcsak az a cél, hogy megverje az ellenfelet, hanem hogy közben szépen is bokszoljon. Korábban nem érezte komfortosnak a ringet, de mára ez szerencsére megváltozott a sikeres edzésprogramnak köszönhetően.

 

„Mostani ellenfele paprikás, verekedős gyerek volt, úgyhogy pont jól jött, hogy Dani kifinomult lett és technikás ökölvívással kibokszolta.” – összegezte legutóbbi meccsét edzője.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/11/30/csodas-okolvivast-mutattak-be-kokan-a-fehervari-bokszolok

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >