Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Regionális "házi kedvenc" kiállítás és börze Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 07.

ImageA nádasdladányi kastély parkjában kisállat-kiállítást és börzét rendez a helyi önkormányzat, május 9-én, szombaton. – informálta szerkesztőségünket Csathó Barna kommunikációs referens – A családok számára ideálisnak számító programon lesz majd kutyás bemutató, ügyességi, illetve szépségverseny kutyáknak, gyermekprogramok, családi kastélylátogatás…

 

Csathó Barna elmondta honlapunknak, hogy Nádasdladányban a Nádasdy-család letelepedése igen nagy fejlődést hozott az állattartás területén is. A keltető házban fácánokat keltettek, agarak és lovak tenyésztésével előszeretettel foglalkoztak, hiszen ezek az állatok voltak a legkedvesebbek számukra.

Ennek tiszteletére szerveztük meg 2009. május 9-én 10 órától egy nem éppen hagyományos kisállat-kiállítást és börzét, a legideálisabb helyen – ahol 150 éve virágzott az állattenyésztés –, a nádasdladányi Nádasdy-kastély parkjában. A rendezvény célja többek között az is, hogy a környék településein élő kisállat tartók,- és tenyésztők itt is találkozhassanak, és bemutathassák állataikat, kapcsolatokat építsenek a mai nehézkesen működő gazdálkodás fellendítése érdekében.

Aki szeretné „családban nevelt” kisállatait ajándékba adni vagy bemutatni, a börze erre is lehetőséget ad. A rendezvényen 10 órakor kutyás bemutató lesz, majd a nádasdladányi általános iskolásokkal állatokról szóló előadását láthatjunk. 13 órától „amatőr” kutya ügyességi és szépségversenyt szervezünk, jelentkezni a helyszínen lehet, nevezési díj nincs.

Egész nap lehetőség lesz a kastély parkjában lovagoltatásra, gyermekeknek arcfestésre, állatos bábok készítésére, állatsimogatásra, valamint kedvenc állatainkról festményeket készíttethetünk. Lesz állateledel, és „állatos kellékek és játékok” bemutatója ás vására.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >