Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Évértékelés: Szupermini
Évértékelés: Szupermini Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. május 08.

ImageA világbajnokság véget ért a magyar válogatott számára, ezzel lezárult a 2008/2009-es szezon. Honlapunk visszatekintő cikksorozatot indít, amelyben klubunk korosztályos csapatainak teljesítményét tekintjük át. Elsőként a szupermini csapattal foglalkozunk.

 

Az idényben a szupermini korosztályba a 2001. január 1. után született gyermekek tartoztak. Az ifjak heti két edzéssel készültek, amelyekre szombat és vasárnap délelőttönként került sor. Az idény elején még 15 körül volt a létszám, ami későbbiekre 40 körülire duzzadt. "Szupermini tornákon havonta egyszer vettek részt, ahol a gyerekek határozott fejlődést mutattak az idény elejéhez képest." - mondta Sofron Attila, edző, aki kollégájával, Csibi Józseffel készíti fel a csapatot.

A korosztályos tornákról fontos tudni, hogy szuperminiben a gyerekek méretére való tekintettel a pálya két szélső harmadában játszanak külön-külön, így egyszerre négy különböző csapat játszik egyidőben. Kisebb méretű kapukra, 3-3 ellen zajlik a játék, természetesen plusz 1-1 kapussal mind a két csapatnál. A mérkőzések 18 percesek, ahol 1 percesek a cserék, és mindig kötelező cserélni. Könnyített, kék színű koronggal játszanak.

A szakmai célokról szólva az edzők elmondták, szuperminiben a korcsolyázás alapjainak megtanulása és játék szerepel az edzésprogramban. Ebben az évben a csapatnak két kapus állt a rendelkezésére, de a tornákon több gyerek is kipróbálhatta magát a kapuban. Az Alba Volán szupermini csapata 2008. november 9-én rendezett szupermini korosztályú fordulót Székesfehérváron. A szupermini edzésekkel egyidőben Csibi József hokisuli tanfolyamot tartott a pálya egyik szélső harmadában az utánpótlás-bázis minőségi növelése érdekében. A tanfolyam két turnusban zajlott. Az egyik októbertől december közepéig, a másik január közepétől március végéig.

"Mind a két turnusban 40 fő felett volt a résztvevők száma, ahova vártunk minden olyan ügyes és jó mozgással rendelkező, 2002. január 1 után született fiút, aki szerette volna kipróbálni ezt a sportágat. A tanfolyamot több lány is elvégezte. A két turnus végeztével, azok akik megfeleltek, szupermini edzéseken folytathatják tovább pályafutásukat. Nagyon bízunk benne, hogy a jövőben ilyen módon még több tehetséggel tudunk majd dolgozni és a következő idényben is tervezzük a tanfolyam indítását." - mondta Csibi József.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >