Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lomtalanítás Székesfehérváron
Lomtalanítás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 09.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Városgondnoksága és a Depónia Kft. idén is meghirdeti a megyeszékhely lomtalanítási programját. – tudtuk meg Mészáros Attilától, a Városgondnokság sajtóreferensétől, aki elmondta: A program május 16-án indul az e-hulladékok gyűjtésével. A kertházas és a társasházas övezeteket érintő lomtalanítás ősszel lesz, a Kertházas övezetben szeptember 8 - szeptember 29. között hétköznapokon, míg a Társasházas övezetben szeptember 12 - október 31. között hétvégenként.

 

A Városgondnokság tájékoztatása szerint a Kertházas övezetben hétköznapokon, a kommunális hulladékszállítási napon szállítják el a lomtalanításra szánt hulladékot, utólagos elszállítás csak térítés ellenében igényelhető. A Depónia Kft. egy héttel korábban utcánként személyre szóló értesítést végez. A Társasházas övezetben gyűjtőkörzetek és gyűjtőpontok kialakításával történik a lomtalanítás hétvégenként. A lakosokat gyűjtőkörzet szerint értesíti ki 1 héttel korábban a Depónia Kft.

A lomtalanításhoz konténereket helyeznek ki ezekben a gyűjtőkörzetekben, az átrakási költségek csökkentése érdekében. Ezeken a pontokon előszelektálást végzünk személyzet biztosításával, az utólagos elszállítás külön megrendelésre, térítés ellenében igényelhető. A lomtalanítási program megvalósulásával tisztább, rendezettebb városkép alakul ki, a jól szervezett, ellenőrzött és hatékony munkavégzés mellett növelhetjük a szelektív hulladék-gyűjtés jelentőségét, és csökkenhet az esetlegesen bekövetkező havária események kockázata.

Emellett az engedélyekkel nem rendelkező „vállalkozások” kizárhatók a folyamatokból, amellyel lényegesen csökkenthetőek a ráfordítások. Az idei lomtalanítás rendjének biztosításában a Depónia Kft. és a Városgondnokság munkatársai mellett a rendőrség és a polgárőrség segítséget nyújt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >