Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Technikai tanszék titka
A Technikai tanszék titka Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. január 21.
Több évtizede hagyomány, hogy a Magyar Kultúra Napja előestéjén, január 21-én a székesfehérváriak az Öreghegyi Közösségi Házban találkoznak, ahol kiállítással, irodalmi műsorral, koncerttel emlékeznek a magyar nyelv ünnepén. Mivel január elején elkezdődtek a közösségi ház felújítási munkálatai, így az idei évben e napon rendhagyó módon egy szubjektív összegzéssel jelentkezik az ÖKK Podcast.

 

A Fanta-villa néven is jól ismert épület mintegy 70 éve a városrész közösségi központja. Szinte mindenkinek kapcsolódik valamilyen élménye élete során hozzá: az első meseelőadás, egy hajnalig tartó táncház, tartalmas beszélgetőestek, értékes kiállításmegnyitók, hangulatos jazzkoncertek, a házban működő csoportok összejövetelei, a heti tánc- és mozgásórák, vagy éppen a Kossuth iskola nyolcvanas évekbeli diákjainak a tanulás.

Azt azonban nem sokan tudják, hogy a ház falai között van egy apró kis helyiség, amely őrzi azoknak a személyeknek az aláírását és üzentét, akik akár előadóként, akár munkatársként részesei voltak a Fanta történetének.

Így olvasható idézet Bujtor Istvántól, Cseke Pétertől, Gregor Józseftől, Török Ádámtól és HOBO-tól, de rajzzal üzent az utókornak Szakály Antal, M.Tóth István, és a fehérvári diákéveknek állított emléket mondataival Eperjes Károly és Vörös Zsuzsa is. A Technikai tanszék születéséről, a dedikálófal történetéről, szereplőiről, a közösségi ház életéről a ház egykori gondnoka, a „vargalaci”, azaz Csáki-Varga László mesélt.

A beszélgetést az ÖKK Fehérvár Podcast felületen lehet meghallgatni!

A Spotify-on kövessék az ÖKK Fehérvárt, hogy a következő részekről se maradjanak le!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >