Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvár is csatlakozott a holokauszt emléknaphoz
Székesfehérvár is csatlakozott a holokauszt emléknaphoz Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. január 26.
A nemzetközi holokauszt emléknap alkalmából elindított #WeRemember kampányához a székesfehérvári Városházán kívül a Külügyminisztérium és több település is csatlakozott. Január 26-án, szerdán 17 és 21 óra között jelennek meg fényvetítésként a fő üzenetek, a Zsidó Világkongresszus idén folytatódó kezdeményezésében akár Ön is részt vehet.

 

 

Székesfehérvár is csatlakozott a Zsidó Világkongresszus által indított #WeRemember elnevezésű kampányhoz, melynek során középületeket világítanak ki szlogenjével. A Városháza január 26-án, szerdán 17 órától 21 óráig ölti magára a #WeRemember feliratot, ezt a fényvetítést láthatják majd a téren sétálók.

Aki szeretne, saját maga is könnyen csatlakozhat az akcióhoz: a szervezők arra kérik az embereket, hogy írják fel egy papírlapra a szlogent, készítsenek magukról egy képet a felirattal, majd töltsék fel a közösségi média felületekre a #WeRemember hashtaget használva. A Zsidó Világkongresszus azért is tartja fontosnak a megemlékezést, hiszen felméréseik alapján húsz európai lakosból legalább egy sosem hallott a holokausztról.

A #WeRemember kampányt Magyarországon az Izraeli Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Zsidó Világkongresszus budapesti irodája koordinálja, a Mazsihisz bevonásával és helyi szervezetek segítségével. 

A kezdeményezéshez egyelőre csak az Instagramon keresztül 493.123 bejegyzéssel csatlakoztak, melyeket ide kattintva meg is nézhetnek. További információkat, edukációs anyagokat és holokauszt túlélők beszámolóit a WJC honlapján, ide kattintva találhatnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >