Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
KOTA-díjat kapott Szarka Andrea Nyomtatás E-mail
Írta: Thaler Tamás   
2022. január 26.
Idén első ízben kaphatnak KÓTA-díjat azok az elkötelezett kollégák, akik zongorán közreműködve kísérik, segítik, inspirálják és támogatják az éneklő együtteseket. 2022-ben egy székesfehérvári díjazottnak is gratulálhatunk: Szarka Andreának!

 

 

 

2022. január 22-én tartotta idei díjátadó ünnepségét a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA. A nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek a Magyar Kultúra Napja alkalmából nyújtották át a kitüntetést, melyet a díj 2004-es megalapítása óta a szövetség szakmai bizottságainak javaslatai alapján ítél oda a szervezet. A KÓTA-díjakat számos különböző kategóriában osztják a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére – idén 14 kategóriában 37 díjazottat ünnepelhettünk.

Az idén új kategóriában is osztanak elismerést: első ízben kaphatnak KÓTA-díjat azok az elkötelezett kollégák, akik zongorán közreműködve kísérik, segítik, inspirálják és támogatják az éneklő együtteseket.

2022-ben egy székesfehérvári díjazottnak is gratulálhatunk.

Szarka Andrea tanár, zongorakísérő a székesfehérvári Primavera Kórus oszlopos tagja, zongorakísérője, szervezője, menedzselője, valamint a Teleki Blanka Gimnázium kórusainak, szólistáinak nélkülözhetetlen zongora- és orgona kísérője. Fáradhatatlan, lelkiismeretes, kiváló muzsikus, emellett rendkívül szerény és nagyszerű ember.

 

A díjat átadta Zemlényi Katica, a KÓTA Felnőtténekkari Bizottságának elnöke

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >