Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Társadalmi összeomlás felé halad az ország
Társadalmi összeomlás felé halad az ország Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 10.

ImageLázár János szerint a káosz irányába és a teljes társadalmi összeomlás felé halad az ország. Az utóbbi idők tapasztalatai alapján kimondható, hogy a Kormány nem tuja az emberek védelmét garantálni hazánkban. A Fidesz azt reméli a rendőrség megerősítésétől és a büntetések szigorításától, hogy nagyobb rend lesz Magyarországon. A „Három Csapás” törvénytervezet is erre szolgál. A biztonság pedig nem pártügy, hanem mindenki számára egyaránt fontos.

 

Lázár Jánost Dr. Cser-Palkovics András mutatta be a sajtó képviselőinek az Országalmánál, majd elmondta: a közbiztonsági szakpolitikus szakértője annak az aláírásgyűjtő akciónak, amelyet a BTK szigorításáért indítottak útjára.

A Fidesz városi elnöke kifejtette: a közbiztonság problémája mindenkit foglalkoztat Magyarországon, főként az elmúlt hónapok eseményei miatt. A közbiztonság az a terület, amelyen igen nagy problémákat tapasztalhatunk és nagy kihívásokkal találkozhatunk. A Fidesz helyettes szóvivője kijelentette: a Fidesznek van és lesz is szakmai álláspontja és megoldási javaslata.

 

Image
.

Erről szól például az aláírás-gyűjtés. Dr. Cser-Palkovics András után Lázár János emelkedett szóra, aki először is megköszönte a „házigazdának”, hogy Székesfehérváron is népszerűsíthetik a „Három Csapást”, amely a politikus szerint azért fontos Fejér megyének, mert ez a megye a személy elleni erőszak és a vagyon elleni bűncselekmények tekintetében a jelentős mértékben érintett települések közé tartozik.

Most látnak majd nyilvánosságot a 2008-as évi bűncselekményekkel kapcsolatos adatok, s ezekből is láthatjuk majd, hogy Székesfehérváron sem javul a helyzet a bűncselekményekkel kapcsolatban, hanem stagnál, s bizonyos esetekben romlik is.

 

Image
.

„Mi most segítséget jöttünk kérni annak érdekében, hogy a BTK-t szigorítsuk úgy, hogy a legfelsőbb büntető főtételek bizonyos esetekben megkétszereződjenek, s adott szituációknál tényleges életfogytiglant jelentsenek.” – mondta a politikus.

Mivel Magyarországon minden második bűnelkövető visszaesőnek számít, a Fidesz azt javasolja, hogy ha például valaki harmadszorra követ el rablást vagy erőszakos cselekményt, akkor ne a mostani 8 évet szabják ki rá, hanem minimálisan 16 évet, mint végrehajtható szabadságvesztést, a postarablásért pedig tényleges életfogytiglan járjon. Lázár János kifejtette: Szlovákiában 45 %-kal csökkent a bűncselekmények száma e törvény hatására.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Világosan látható, ahogy az utóbbi időkben a Kormány nem tudja hazánkban garantálni az emberek védelmét. A „Három Csapás” támogatói azt remélik, hogy a rendőrség megerősítésével, a büntetések szigorításával nagyobb rend lesz majd. Az országgyűlési képviselő szerint a káosz irányába és a teljes társadalmi összeomlás felé halad az ország.

„2003-ban 17 ezren voltak börtönben Magyarországon, ma csak 14.500-an. Tehát nem kell aggódni, van még hely a börtönökben.” – zárta a sajtótájékoztatót Lázár János.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3173&Itemid=1

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >