Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hogyan születik egy Grand Prize díjas induló?
Hogyan születik egy Grand Prize díjas induló? Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. január 31.
Zenét szerez, zongorázik, dobol, rajzol. Hazai és nemzetközi versenyek első helyezettje, a Virtuózok egyik különdíjas versenyzője. Azt mondja, művészet nélkül nem tudja elképzelni az életét. Az ÖKK Podcast vendége Varga Nadin.

 

 

A kedves, érzékeny, tehetséges diák a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium 11. osztályába jár, ahol tanáraitól, osztálytársaitól sok inspirációt kap. A beszélgetésből az is kiderül, mit jelent a hároméves gyermek életében egy bátor kistücsök, aki hegedűjével és barátaival minden akadályt legyőz, egy édesapa, aki rockzenekarban játszik és egy nagypapa, aki orgonál, valamint a család támogató jelenléte, amely a gyermek szakmai fejlődése érdekében lakhelyet is változtat akár.

Az adásban szó lesz az amerikai Ifjúsági Zeneszerzők Nemzetközi Versenyéről, amelyen két alkalommal is elsőhelyen végzett: nyáron a „Kiskece lányom” népdal általa készült feldolgozását adta elő zongorán, majd ősszel Grand Prize díjat kapott. Akkor egy kórusművel, a Körbindulóval nevezett, amit a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium kórusa adott elő Mihály György karnagy vezetésével.

Nadin felkészítő tanárai Vasvári Tamás, Galambos Zoltán, zongora tanára Kovács Éva. A felcsendülő saját szerzemények mellett Nadin a zeneszerzés lépéseit is megmutatja a hallgatóknak.

 

A beszélgetést az ÖKK Fehérvár Podcast felületen lehet meghallgatni!

A Spotify-on kövessék az ÖKK Fehérvárt, hogy a következő részekről se maradjanak le!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >