Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Cserhát fesztiválon járt a Művészkör Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 12.

ImageAz Erzsébet-ligeti Színházban rendezték meg a Cserhát Művészkör májusi Tarka-barka fesztiválját, amelyen részt vett a Székesfehérvárért Művészkör delegációja is. A programon átadták Simon M. Veronika portréját Bornemissza Attiláról, s a neves szakértőkből álló zsűri elbírálta a bemutatott, közel 150 alkotást. A zsűriztetésre grafikusok, festők, csuhéfonók, éremkészítők és ruhakészítők vitték el munkáikat.

 

A Székesfehérvárért Művészkört Gyulai Béla elnök, Ősi Kovács Imre festőművész, Koncz Eta festőművész, V. Hedrik Judit médiaszakértő és Gy. Simon Margit titkár képviselte. Hármukat az a megtiszteltetés érte, hogy részt vehettek a beérkezett alkotások zsűrizésében.

A bemutatkozó ismerkedés után nekiláttak a zsűrizésre váró művek regisztrációjának. Közel 150 alkotás került elbírálásra. Többek között grafikus, festő, csuhéfonó, ruhakészítő, éremkészítő hozta el a munkáját. A zsűri tagjai Koncz Eta, Lovag Kovács Imre, Gy. Simon Margit, Petneházy Kiss Bence, Lovag Bornemissza Attila és lovagdáma Ihász Kovács Éva voltak.

A kiállítás berendezésében és a művészeti vezetői munkában reszt vett V. Hedrik Judit, Cserhát-díjas festőművész. Az alkotók 1-1 festményüket kiállításra otthagyták az Erzsébet-ligeti Színházban, amely május 29-ig látogatható.

Gy. Simon Margit, a Művészkör egyik tagja elmondta honlapunknak, hogy a zsűrizés után a díszteremben ünnepélyes keretek között került átadásra Simon M. Veronika festőművésznő alkotása, egy csodálatos portré Bornemissza Attiláról. Gyulai Béla, a Művészkör elnöke és titkára, Gy. Simon Margit adta át a származási okirattal együtt, a Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkör nevében, amit Bornemissza Attila köszönettel és szeretettel fogadott. Majd Bornemissza Attila megköszönte a zsűrizésben való részvételünket is.

Ezt követően Gyulai Béla beszámolt a Székesfehérvárért Művészkör eddigi tevékenységéről, s a május 12-13.-án Franciaországból és a Felvidékről érkező művészekkel közös programjainkról. Sajnos a művésznő nem tudott jelen lenni, mert ugyanekkor Pécsett adta át Mayer Püspök úrról készült portréját.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >