Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Felújítják a Sarló utcai rendelőintézetet
Felújítják a Sarló utcai rendelőintézetet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 12.

ImageA Polgári Frakciónak köszönhetően végre felújíthatják az elavult állapotban lévő Sarló utcai rendelőintézetet Székesfehérváron, s a védőnők is méltó környezetben dolgozhatnak majd. Az Egészségügyi Bizottság és a Közgyűlés már 2008-ban egyhangú döntést hozott arról, hogy a rendelőt felújítják, azonban a „régi többség” nem biztosította az ehhez szükséges költségvetési fedezetet. Az „új többség” viszont most megteremtette a feltételeket.

 

Östör Annamária, az Egészségügyi Bizottság elnöke sajtótájékoztatóján elmondta a média képviselőinek: a Sarló utcai rendelőintézet rendkívül elavult, rossz állapotban van, s a törvényi kötelezettségeknek nem megfelelő a védőnők elhelyezése.

A Közgyűlésben a „régi többség” nem biztosította a felújítás költségvetési fedezetét – habár tavaly egyhangúan döntöttek arról, hogy a munkálatokat elvégeztetik. Az „új többségnek” köszönhetően viszont most a Közgyűlés egy pályázat elnyerése után határozott az önrészről.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

Östör Annamária kifejtette: nem volt könnyű helyzetben a Polgári Frakció, de előteremtette a fedezetet és így két lépésben megvalósulhat a felújítás. Első lépésként a rendelőt hozzák helyre, majd a védőnői szolgálat megfelelő helyének kialakításáról gondoskodnak.

Erre 45 millió forintos saját forrásról határoztak az első körben, s 20 millió forintos pályázati pénzt nyertek hozzá. A második körhöz szintén 45 millió forintról döntöttek, amelynél még egy pályázati lehetőséggel élni tudnak. Ez 50 %-os finanszírozást jelentene.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >