Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Francia és olasz vendégművészek érkeztek Székesfehérvárra
Francia és olasz vendégművészek érkeztek Székesfehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 13.

ImageVárosunkba látogatott Roger Petit és Thérese Gehin francia festő, valamint Jakubecz Márta (szlovák) író, publicista. A vendégeket a helybeli művészek több napon át „kirándultatják” majd, hogy megismertessék velük Fejér megyét és az itt élő alkotókat, valamint egy kiállítás is nyílt a külföldi művészek alkotásaiból a Platán Galériában.

 

Roger Petit, Thérese Gehin és Jakubecz Márta a látogatás során – Gyulai Bélának és Gy. Simon Margitnak köszönhetően – megtekintette a Halászati Múzeumot, s részt vett egy borkóstolón, V. Hedrik Judit egy városnézésre vitte őket, Simon M. Veronika pedig műtermi látogatásra invitálta őket.

A vendégek tegnap este egy kiállításon mutatkoztak be a fehérvári közönségnek a Platán Galériában. A zenés műsoros tárlat-megnyitón közreműködött Jakubecz Márta, Körmendi Gitta, Enyedi Béla, Székesfehérvári Nosztalgia Klub Énekkara Szilágyi Dénesnével, valamint Ősi Kovács Ilonka és a Berhidai Néptáncegyüttes Perce Zoltánné Rózsás Tünde vezetésével.

Sőt, a program végén Szőke Balogh Joli manírozott gombával lepte meg a látogatókat. A vendégeket ma este, 17 órakor búcsúztatják a Galériában, s ekkor le is szedik a kiállítási anyagot, hogy „visszaadják a helyet” Fazekas Péter képeinek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >