Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Vegyszer hull a lakókra - Dienesné Fluck Györgyi nyomozni fog!
Vegyszer hull a lakókra - Dienesné Fluck Györgyi nyomozni fog! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageAzonnali intézkedést indokol azt a probléma, amely Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő mai lakossági fórumán felszínre került. A Székesfehérvár-Börgöndpusztán tartott találkozó eredeti témája a szennyvíz projecttel kapcsolatos pályázat volt, ám végül egy teljesen más irányú feladat megoldása – is - a képviselő asszonyra hárult.

A lakossági fórumon először a Beruházási Iroda vezetője, Gyenes Győzőné ismertette a lakókkal a szennyvíz projekt tervét. Elmondta, hogy milyen stádiumban van a program, s, hogy a bekötések milyen időarányosan történnek meg. Amennyiben 2009-en el tudják kezdeni a szennyvízcsatorna építését, az itt lakók nagyon jó helyzetben lesznek: először a Mártírok útján és a Seregélyesi úton építik ki a befogadó rendszert, s az első rácsatlakozók között lesznek a börgöndiek. Ez 2010 második félévének elejére várható.

A beszámolót követően a lakók hangot adtak kétségüknek, hiszen – elmondásuk szerint – 2006 óta azt hallják, hogy a Kohéziós alapból megvalósul e project, s azóta csak várnak, és semmi nyomát nem látják a megvalósulásnak. Mint ismeretes, félelmük alapja az, hogy az eddigi pályázatok sikertelenek voltak. Az előzőt még akkor adták be, amikor Zalaegerszeg is, s velük ellentétben itt még nincsen megoldva a szennyvíz-elvezetés.

A szennyvízcsatorna kérdésköre után Dienesné Fluck Györgyit kérdezték a bekötő úttal kapcsolatban. Ahogy az előző fórumokon, úgy most is elmondta a helyi képviselő, hogy az eredeti tervben az szerepelt, hogy a város és a Kht. közösen valósítja meg, ám a Kht megnyert egy pályázatot, aminek az egyik alkotóeleme a lekanyarodó sáv kiépítése. Tehát: amikor a 62-es út rekonstrukciója odaér Börgöndpusztára, a lekanyarodó sáv is megvalósul. Ennek várható időpontja 2010.

A lakók nehezményezték, hogy a világítás-meghibásodás bejelentésére az ÉDÁSZ nehézkesen reagál, a szakértők csak két hónappal a jelzést követően tekinti meg az érintett lámpatesteket, s ezen feltétlenül változtatni kellene.

Végezetül egy súlyos problémára világítottak rá a lakók. A Katica utca mellett található területen napraforgót termesztenek. Ezt egy olyan érlelést-gyorsító permettel kezelik, amely igen erős vegyszernek számít. A lakóházak csupán néhány méterre találhatóak a növénytábla szélétől, s a környező kertekre így hatalmas mennyiségű, egészségre ártalmas permetlé zúdúl. Az idénygyümölcsökre és az udvaron játszó gyermekekre egyaránt.

Dienesné Fluck Györgyi ezért megígérte, hogy azonnal utánanéz annak, hogy ki műveli ezt a földet, s az erre vonatkozó törvényi szabályozások milyen mértékben engedik meg – ha engedik egyáltalán – e a gyomirtó használatát lakott területen, s felkéri az illetékes gazdát, hogy szüntesse meg a vegyszerezést.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >