Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A kormány az idős emberek halálára spekulál Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. május 14.

Image"Az MSZP már több brutális támadást is indított a nyugdíjasok ellen, de ez a mostani egy nagyon aljas támadás." - szögezte le Iván László sajtótájékoztatóján. - "A kormány az idős emberek halálára spekulál." - jelentette ki Iván László az ingatlanadó kapcsán. - "Az állam ugyanis akkor jut az idős emberek ingatlan utáni adójához, ha ők meghalnak, az örököseiknek valahogyan ki kell fizetniük a felhalmozott, felhalmozódó adót." - tette hozzá, megjegyezve: "Az idős emberek azonban azért dolgoztak egész életükön át, hogy hagyjanak valamit utódaikra."

 

Az MSZP már több brutális támadást is indított a nyugdíjasok ellen, de ez a mostani egy nagyon aljas támadás - szögezte le, hozzátéve: "az idős emberek halálára spekulálni, mondjuk ki őszintén, egyenesen: aljas dolog". "Ez a mostani PPP-kormány, vagyis pótkormány, pártkormány, préskormány és ítéletvégrehajtója újabb támadást indít a nyugdíjasok ellen az ingatlanadó bevezetésével" - fejtette ki.

Arról szólva, hogy a teljes ingatlanadóból mit vár el a kormányzat, elmondta, az egy 125 milliárdos tétel. Látszólag nagyon soknak tűnik - mondta, majd hozzátette: nagyon súlyos következményekkel jár az idősödő, időskorú embereknél, és a "nyugdíjasokat is beleszámítva" az újabb nagy csapások közé tartozik. A nyugdíjasokra vonatkozó következményekről szólva Iván László kifejtette: az adó összegét az örökösökre terhelnék, hitel- és forgalomképtelenné válnak ingatlanaik ennek következtében, kölcsönt nem vehetnek fel rá, el nem adhatnák.

Mint mondta, számításaik szerint 10-15 év alatt a felhalmozott adótartozás elvinné magát a hagyatékot, és akár a temetési költséget is. Veszélyezteti az örökösökkel a kapcsolatukat, a segítő támogatásukat - törődést és gondozást -, véglegesen lerombolná a nemzedéki transzfereket, valamint megszakadna az úgynevezett tradicionális öröklési lánc - tette hozzá.

 

Image
Fotó: Fidesz

Hangsúlyozta: a nyugdíjasok kiegészítő jövedelme is elveszne, hiszen a meglévő ingatlanjaikkal, ha ezt nem terhelné ez az adó, akkor tudnák hasznosítani, akár szobát kiadni, akár más megoldásokat keresni. Leverné az önbizalmukat és önértékelésüket, valamint fokozná a megélhetési válságot - fűzte hozzá.

Az áfa emelésével, a nyugdíj visszavágásával, a gyes és a gyed lerövidítésével, valamint a családi pótlék megadóztatásával Bajnai Gordon és az őt támogató MSZP-SZDSZ-koalíció lehetetlen helyzetbe hozza már a családok százezreit is. És teszi mindezt úgy, hogy ehhez semmifajta társadalmi felhatalmazással nem rendelkezik - jelentette ki Iván László.

Mint fogalmazott, hétfőn este Bajnai Gordon minden határon túlment, amikor egy televíziós műsorban azt tanácsolta az ingatlanadó bevezetése miatt nehéz helyzetbe kerülő magyar embereknek, hogy azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani. Ugyanakkor Bajnai Gordon 40 éves korára embereken átgázolva lett milliárdos, két hatalmas, összesen 650 négyzetméternyi háza van, most pedig nem átallja azt mondani az embereknek, hogy adják el otthonaikat - fejtette ki, hozzátéve: ez vérlázító szemtelenség.

Az az ember, aki arra szólítja fel az embereket, hogy veszítsék el egész életük munkájának eredményét csak azért, mert a Gyurcsány-Bajnai-kormány félrekezelte a válságot, az alkalmatlan és méltatlan vezetésre, miniszterelnöki posztra - szögezte le Iván László. Hozzátette: egy biztos: az ingatlanadó tervezete és annak megvalósítása olyan csapást mér az idősödő, időskorú emberekre és az utódaikra is, hogy a jövőt is bizonytalanná, lehetetlenné teszi.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy azok után, hogy miniszterelnök szerdán bocsánatot kért szavaiért, továbbra is fenntartják-e álláspontjukat, hogy mondjon le a pozíciójáról, Iván László kijelentette: természetesen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >