Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Spányi Antal levele Szabolcs Atyának
Spányi Antal levele Szabolcs Atyának Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 18.

Image„Főtisztelendő Szabolcs Atya! Kedves Jubiláló Paptestvér! - A jeles évfordulókon egy percre megállni, visszagondolni a megtett útra, és hálát adni Istennek a kapott kegyelmekért, mindannyiunk kötelessége. Isten kegyelméből Főtisztelendőséged elérkezett papszentelése 65-ik évfordulójához, a vasmiséhez!” – kezdődik a levél, amelyet a megyés főpásztor küldött Barlay Ö. Szabolcsnak, s amit Nobilis Márió olvasott fel a Barátok templomában.

 

A levél így folytatódik:

A hivatás, a hivatásban való megmaradás, a hivatás teljesítése közben a lelkipásztori és tudományos sikerek az Úr ajándékai elsősorban, de hogy a kegyelem bennünk gyümölcsözően tudjon működni, ahhoz kell az emberi oldal, az odaadottság, a szolgálat, a lélek és az élet készsége is.

 Nobilis Márió a levél olvasása közben:

Image
.

Köszönjük Istennek mindazt, ami az Ő ajándéka Benned, és köszönjük a Te helytállásodat, buzgóságodat, a Prohászka kutatást, a könyvek kiadását, a lelkigyakorlatot, az egyházmegyénkben és a magyar egyházban elindított Prohászka Imaszövetség támogatását és felkarolását, akár Székesfehérváron, akár Budapesten a Tömő utcai kápolnában.

Köszönjük a vasárnapi miséket a Barátok templomában és a Prohászka Szemináriumot Pesten. Köszönjük a Benned fellobbant lángot, és a ki nem alvó tüzet, az Istenszeretet tüzét! A hatvanöt év sok gyümölcsöt hozott, és szeretném mindezt Veled és az ünneplő közösséggel együtt hálát adva megköszönni Neked és a Teremtőnek. Sajnos főpásztori szolgálatom ezt nem teszi lehetővé.

Szombaton Kecskéden, vasárnap Szigetszentmiklóson és Sóskúton kell bérmálnom. De lélekben együtt leszek a fehérvári és a Tömő utcai közösséggel, és bekapcsolódom a hálaadó imába magam is.

Barlay Ö. Szabolcs és a ministránsok a levél felolvasásakor:

Image
Fotó: Temesvári Márta

Kérem a Téged meghívó és magtartó Urat, hogy adjon további kegyelmet, jó egészséget, eredményes munkát, és békét a lelkedbe, hogy lelkipásztori buzgósággal és tudományos munkával egyaránt az Ő Országát építhesd még sokáig közöttünk! Isten áldjon és éltessen sokáig!

Főpásztori áldással és paptestvéri szeretettel

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3230&Itemid=1

 
< Előző   Következő >