Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jégkorong: Öt fehérvári játékossal a keretben célozák meg a feljutást Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. május 03.
Kedden délután 15.30 órától megkezdi idei szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a ljubljanai divízió I-es világbajnokságon. A keretben öt Hydro Fehérvár AV19 játékossal elutazó válogatott az orosz és fehérorosz válogatott A-csoportból történő kizárása miatt kivételes lehetőség előtt áll.

 

 

A székesfehérvári hokirajongók figyelme ezen a héten Szlovéniára, azon belül is Ljubljanára összpontosul. Itt lép jégre ugyanis a magyar férfi jégkorong-válogatott, akik a pandémia miatti halasztásokat követően először próbálhatják meg elérni az A-csoportos szereplést. A csoda 2008-ban Szapporóban, majd hét évvel később Krakkóban már sikerült, és idén is kivételes lehetőség előtt állnak a hokisok. Az orosz-ukrán háborús konfliktus miatt a papíron két legerősebb válogatottat, a francia és az osztrák együttest, automatikusan feljuttatták a legmagasabb osztályba.

A két topcsapat helyére ácsingózó mezőny így is kifejezetten erős: Szlovénia Anze Kopitar, a Los Angeles Kings csapatkapitánya nélkül is esélyes a hazai rendezésű világbajnokságon, Dél-Korea és Románia mindketten okoztak már nehéz pillanatokat a válogatottnak, Litvánia pedig mindössze két hellyel alacsonyabb pozíciót foglal el hazánk válogatottja mögött a világranglistán.

A fehérvári korongosokat a Horváth Milán, Erdély Csanád, Hári János, Terbócs István, Magosi Bálint ötös képviseli majd. Bartalis István sérülés miatt nem tud részt venni a tornán. Az öt fehérvári játékos közül – a felkészülési mérkőzések alapján – várhatóan egy sorban játszik majd Hári és Erdély, valamint második soros lehet Horváth Milán.

A világbajnokság mérkőzéseit, kiemelt figyelemmel a magyar meccseket, a Sport1 TV élőben közvetíti.

Május 3., kedd 15:30   Magyarország – Dél-Korea
Május 4., szerda 15:30   Litvánia – Magyarország
Május 6., péntek 19:00   Szlovénia – Magyarország
Május 8. szombat 15:30   Magyarország – Románia

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >