Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Sikeres sportlövészek látogattak a Városházára
Sikeres sportlövészek látogattak a Városházára Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. május 04.
A Fejér Megyei Tartalékosokért Alapítvány sportlövészeit dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta a Városházán. A sportolók a mögöttük álló év tevékenységéről és a sportlövészetben elért sikereik mellett, a jövőbeli terveikről is beszámoltak.

 

 

A Fejér Megyei Tartalékosokért Alapítvány, azaz a FEMETA a honvédelmi nevelés jegyében több iskolában is népszerűsíti a katonai tevékenységeket a városban. Ennek köszönhetően jött össze az a sportot és honvédelmet egyaránt szerető közeg, akik az elmúlt években remek eredményeket értek el a sportlövészet szakágaiban. Nagy Lajos tartalékos alezredes, a FEMETA kuratóriumi elnöke és Zóka József mérnök alezredes, lövészedző vezetésével megyei és országos szinten is megsüvegelendő eredményeket tudhatnak magukénak a tartalékosok. A csapat sokszínű, hiszen a diákokon túl, van, aki munka és család mellett készül a versenyekre. A sportolók időközben otthonra is találtak: a Malom utcai laktanyában egy használaton kívüli barakkot kaptak a honvédségtől, amit saját maguk alakítottak át lőteremmé.

Jelen volt Szabó Botond Gábor, aki légpuskás lövészetben megyei diákolimpiai bajnok és a Magyar Technikai Tömegsportok Szövetsége által szervezett országos lőverseny győztese lett, Pestiné Paics Marianna, aki a Honvédelmi Sportszövetség légpuskás lőverseny országos döntő női kategóriájának 2. helyezettje, Lukács Zsuzsa, a női kategória 4. helyezettje, valamint Kiss Vivien, a leány kategória 22. helyezett és Hegedűs Martin, a fiú kategória 22. helyezettje.

A tartalmas és sikeres időszakról tartott beszámolót az Alapítvány dr. Cser-Palkovics András polgármesternek a Városháza Dísztermében. A városvezető a baráti hangulatú beszélgetésen gratulált a sportolóknak és megerősítette: a város számára mindig is fontos volt, és a jövőben is fontos lesz a katonaság sorsa. Székesfehérvár katonaváros lévén szoros kapcsolatot ápol a honvédséggel – fogalmazott a polgármester. Mint elhangzott, a sportlövész diákok közül sokan képzelik el a karrierjüket a honvédelemben, amihez Székesfehérváron minden lehetőség adott.

A FEMETA sportlövészei a jövőben szeretnének még több fiatalt és hobbilövészt megszólítani, ennek érdekében pedig létrehoztak egy közösségi oldalt, valamint továbbra is aktívan jelen szeretnének lenni a megyei civil életben. Mint elmondták, idén is megrendezik a hagyományos Hazámat szolgálom elnevezésű honvédelmet népszerűsítű rendezvényt, de terveik között szerepel egy testvérvárosokkal közös lövészkupa megrendezése is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >