Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Verslábak neccharisnyában
Verslábak neccharisnyában Nyomtatás E-mail
Írta: Hermánné Klára   
2022. május 13.
Kortárs költőnők verseiből állt össze az az előadás, amelyet május 15-én, vasárnap 15 órakor láthat a közönség az Öreghegyi Közösségi Házban. A Verslábak neccharisnyában című darabba olyan műveket válogatott az E-Mancik Színházi Manufaktúra négy színésznője, amelyek bemutatják a női lét különböző életszakaszainak kérdéseit. Az ingyenes előadás a Köszönjük, Magyarország program keretében valósul meg.

 

Az E-Mancik Színházi Manufaktúra négy színésznő – Dobra Mara, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda és Tarr Judit – társulata, amely azért született, hogy személyes történeteiken keresztül őszintén és humorral próbálják megfogalmazni saját magukat és a világot, amely körülveszi őket. Közvetlen stílusú előadásaik fővárosi független színházak színpadain láthatók, de vidéki színházakban, fesztiválokon, művelődési házakban is folyamatosan játsszák azokat.

A május 15-én, vasárnap 15 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban az E-Mancik Színházi Manufaktúra Kaleidoszkóp-díjas Verslábak neccharisnyában című estjét láthatja a közönség. Mi van a férfiakkal? Hogy állunk a testünkkel? Az öregedéssel? A gyerekkel? A világgal? Saját magunkkal? – teszi fel a minden nőt foglalkoztató kérdéseket az előadás, amelyben négy színésznő boncolgatja magát líraian és prózaian, ihletetten és olykor profánul, magas sarokba bújtatott verslábakon billegve. Az egyórás est „alapanyagát” a kortárs magyar költészet női alkotóinak – Tóth Krisztina, Erdős Virág, Falcsik Mari, Rakovszy Zsuzsa, Kiss Judit Ágnes, és sok más, kortárs és XX. századi költőnő – kiváló versei adják.

„Ajánljuk ezt az estét minden nőnek, aki szívesen körüljárná a saját problémáit, kételyeit, kérdéseit más aspektusból is, ajánljuk a férfiaknak, akik szeretnének többet tudni a nőkről, ajánljuk mindenkinek, aki szereti a verseket, és azoknak, akik még nem tudják, hogy szeretik őket, és azt is meg merjük ígérni, hogy ezek után fogják. A vers nem avíttas műfaj, hanem nagyon is élő. Kompakt, lényegre törő, gyakran szellemes, valamiféle sűrítménye a valóságnak. Pont tökéletes arra, hogy ebben a kapkodott világban egy pillanatra rácsodálkozzunk valamire, elgondolkodjunk, mosolyogjunk, és menjünk tovább, valamicskével gazdagabban, mint néhány perccel előtte” – fogalmaznak az előadásról a benne játszó színésznők.

A program ingyenes, de 14 éven aluliaknak nem ajánlott. Az előadás a Köszönjük, Magyarország program keretében valósul meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >