Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az MSZP felejtse el a vízvagyon privatizálását!
Az MSZP felejtse el a vízvagyon privatizálását! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. május 21.

ImageA Fidesz és a KDNP határozott álláspontja szerint a vízvagyonnak állami tulajdonban kell maradnia. Minden parlamenti, jogi és politikai eszközzel azon leszünk, hogy megakadályozzuk a privatizációt - mondta sajtótájékoztatóján Fónagy János. A képviselő kiemelte: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok nyakló nélküli privatizálási akciói a végtelenségig legyengítették Magyarországot. Olyan nemzeti vagyontárgyakat adtak el - hogy csak a legfájóbbakat említsem -, mint a nemzetközi reptér és a nemzeti tankönyvkiadó.

 

Mára két, stratégiailag fontos vagyontárgyunk maradt: a víz és a termőföld. Ezek kiárusítása bűn, súlyosan ellentétes a nemzeti érdekekkel. Most mégis azt kell látnunk, hogy a szocialista kormány pontosan erre készül. Fónagy János emlékeztetett: a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács április 3-i bejelentése szerint a Tiszamenti regionális vízmű és a Dunamenti regionális vízmű állami tulajdonú üzletrészét az Észak-magyarországi regionális vízmű vagyonkezelésébe adja.

 

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

Ez a döntés pedig egyértelműen a privatizáció előszobája, hiszen a létesítmények önmagukban is jól működtek, semmiféle "üzemracionalizálásra" nincs szükség - tette hozzá. Az általunk benyújtott, állami vagyonról szóló 2007-es törvény módosítási javaslatát a parlamenti többség nem támogatta.

A javaslat értelmében az öt magyarországi regionális vízmű visszakerült volna a tartósan állami tulajdonban lévő vállalatok körébe - fejtette ki a fideszes képviselő. A Fidesz újra felszólítja a Bajnai-kormányt, hogy verje ki a fejéből a nemzeti vízvagyon privatizálásának ötletét! - hangsúlyozta Fónagy János.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >