Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ocskay Gábor: "Tovább a 15 éve megkezdett úton"
Ocskay Gábor: "Tovább a 15 éve megkezdett úton" Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. május 21.

ImageAz új edző szerződtetése mellett számos fontos döntést is hozott az elmúlt napokban az Alba Volán 19 klubvezetése. Ezekről Ocskay Gábor, szakosztály-igazgató adott tájékoztatást. (Részletek alább olvashatók.)

 

"Az A-csoportos világbajnokság óta nem sok idő telt el, ám azóta is intenzíven folyt a munka az Alba Volánnál" - mondta Ocskay Gábor. "Egyrészt megkezdtük az előkészülést az új EBEL-szezonra, a ligaülésen Elekes Blanka, nemzetközi menedzser képviselte a szakosztályt. Másrészt már a VB-ről történő hazajövetelünk utáni első hétvégén elindultak a tárgyalások a finn szakemberrel, és nagy örömömre szolgáló módon a szerződés hamar tető alá is került." A neves szakember szerződtetése lehet arra a garancia, hogy a csapat játéka még jobb és még eredményesebb legyen. A szakosztályvezetés is ebben a reményben állapodott meg a mesterrel.

"Arra törekszünk, hogy a csapat szakmai téren továbbra is azt az utat járja, amit 1992 óta jár. Akkor lett Borisz Puskarjov a vezetőedző. Azóta számos országból érkeztek szakemberek Székesfehérvárra. Már tavaly felmerült a gondolata annak, hogy az északi vonal felé nyitunk, voltak itt finn játékosok próbajátékon, illetve egy svéd védő az egész a szezonban. A fejlődést csak úgy tudjuk folytatni, ha a szakmai munka továbbra is magas színvonalú marad. Természetesen ehhez a megfelelő anyagi háttér is elengedhetetlen.

Ennek előteremtése a szakosztályvezetés feladata. Nem hallgatom el, vannak anyagi problémáink, és minden bizonnyal lesznek a szezon folyamán is, de mindent megteszünk, hogy a csapat ebből semmit ne érezzen. Igyekeztünk javítani a szakmai stáb lehetőségein, Jarmónak Énekes Lajos mellett Kóger István, az ifjúsági csapat edzője is a segítője lesz - az erőnléti munkához járul hozzá" - fejtette ki a sportvezető. Ugyanakkor komoly stratégiai döntés is született a farmcsapat sorsát illetően: nem indul jövőre az OB I-ben. Ennek háttere sokrétű.

"Szeretném leszögezni, hogy a klubunk számára kiemelten fontos az a mintegy 200 gyerek, akik itt jégkorongoznak, ők jelentik a hátteret. Ám a farmcsapat nem indul a következő szezonban a magyar bajnokságban. Ennek egyik oka, hogy jelenleg nincs olyan játékoskeret, akivel zavarmentesen végig tudnánk játszani a szezont. A másik oka anyagi. Ugyanakkor a farmcsapat elmúlt éveit sikeresnek értékelem, hiszen jövőre mintegy 10-12, a korábban a farmcsapatban erősödő játékos fog az EBEL-csapat bő keretében szeerepelni. Ezúton is köszönöm Kóger István munkáját, amelyet a fiatalokkal végzett" - nyomatékosította Ocskay Gábor.

A játékoskeretről a szakosztály-igazgató elmondta, hogy kapusposzton a fiatal Hetényi Zoltán és Becze Zoltán az elmúlt idényben is igazolták, hogy lehet rájuk számítani, de melléjük biztosan érkezik még kapus. Hogy ez Szuper Levente lesz-e, egyelőre kérdéses. Természetesen a mezőnyjátékosokat illetően sem tétlenkedik a menedzsment. "Június hónapban zajlanak majd a tárgyalások a kulcsjátékosokkal. Ami biztos, hogy Tokaji, Kovács, Vaszjunyin, Benk, Sofron, Nagy és Hegyi élő szerződéssel rendelkezik, Maklárival és, Tóth-tal pedig már megegyeztünk.

Egy újvárosi fiatal tehetség, Magosi Bálint bejelentette, hogy nálunk szeretne jégkorongozni, átigazolása kapcsán folynak az egyeztetések a DAB-bal. Megbeszéléseket folytatunk Ladányival, Peterdivel és a Vas-testvérekkel, de leszögezném, hogy a tárgyalásaink a csapatszerkezeti szempontokat figyelembe véve, előre elhatározott szakmai stratégia mentén folynak. Kevés légiósban gondolkodunk, főként védőposztra keresünk külföldieket, illetve Palkovics mellé kell egy center.

Szeretnénk Martz-et jövőre is nálunk tudni. Székelyföldről is van egy jelöltünk, Mihály Árpád - aki a hokit figyeli, tudja, milyen képességű játékos. Azt mondhatom, hogy ha az erősítési terveinknek a 80%-a realizálódik, a csapat számára kötelező feladat lesz a nyolc közé jutás. A vezetés feladata pedig a feltételek biztosítása ehhez." Ennek kapcsán jó hír, hogy a médiaérdeklődés igen élénk az Alba Volán iránt.

"Előrehaladott tárgyalások vannak a tévéközvetítések terén: 25 élő adást tervez a Sportklub. Ez óriási lehetőség a szponzorok felé készített ajánlatokat illetően. Az EBEL immáron négy országot tömörít, szerintem egyértelműen ez a fejlődés útja. Ezt a zászlóshajót támogatni kell, nekünk pedig olyan eredményeket kell produkálni, hogy legyen jogunk támogatást kérni.

Bízom abban, hogy a játékoskeret 12 fiatalja sok játéklehetőséget kap, és egy-két éven belül VB-n minél többük kerül be és stabilizálja a helyét a magyar válogatottban." - húzta alá Ocskay Gábor.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3257&Itemid=1

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >