Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elhunyt a magyar expedíciósorozat orvosa
Elhunyt a magyar expedíciósorozat orvosa Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 21.

ImageA WEBBeteg szerkesztősége búcsúzik Dr. Szabó Levente traumatológustól, a "Magyarok a világ nyolcezresein" elnevezésű expedíciósorozat, illetve a 2009-es Manaslu-expedíció orvosától, aki az expedíció során lezuhant és életét vesztette. – kaptuk a hírt Háromszéki Zsolttól, a Webbeteg Kft. munkatársától, aki elmondta: „Dr. Szabó Levente a portálunkon vezetett internetes naplót a vállalkozásról, így különös megdöbbenéssel értesült szerkesztőségünk a tragédiáról. Levente legutóbbi bejegyzése május 16-án született.”

 

A "Magyarok a világ nyolcezresein" elnevezésű expedíciósorozat idén a magyarok által még meg nem mászott Manaslu (8156 méter, Himalája, Nepál) csúcsának meghódítását tűzte ki célul, aminek sikeréről kedden még örömmel számolhatak be a Webbeteg dolgozói. Szabó Levente idén júniusban lett volna 40 éves.

Dr. Szabó Levente

Szabó Levente sebész, baleseti sebész és katasztrófa-katonaorvostan szakorvos volt, hobbija, szenvedélye a hegymászás, barlangászat, valamint a búvárkodás. 1969 június 24-én született Máramarosszigeten (Románia). 1994-ben szerezte meg orvosi diplomáját a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvosi Karán.

1995 óta Magyarországon dolgozik, 1996 óta magyar állampolgárként. A miskolci Spider Speciális mentőcsoport orvosaként részt vett számos hazai illetve külföldi speciális mentésben (2001 India földrengés, 2003 Algéria földrengés, 2005 Indonézia szökőár).

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3153&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >