Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hagyományőrző bemutatókkal készülnek az Emlékhelyek Napjára Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. május 13.
Március 14-én, szombaton rendezik meg az Emlékhelyek Napját, melyhez ismét csatlakozik a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. "Harctéri élet az első vonalban – 1942 " címmel hagyományőrző bemutatókra kerül sor a külső harctéren. Ezen a napon a KEMPP teljes területe csak belépővel látogatható, melyet kizárólag készpénzzel lehet megvásárolni.

 

 

A 10.00 órakor kezdődő program keretében az 1942-ben a Donhoz kivonult Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg katonái harctéri életének, egyenruházatának, fegyverzetének, felszerelésének bemutatására kerül sor korhű harctéri helyzetben, a Katonai Emlékpark nemrég teljesen felújított lövészárokrendszerében. A programelem aktualitását a 80. évforduló is erősíti, hiszen nyolc évtizede szervezték és indították útnak a Don-kanyarhoz a több mint 200.000 magyar katona által alkotott harci köteléket. A 10.00, 12.00 és 14.00 órakor kezdődő szabadtéri tárlatvezetések során végigkísérik a látogatókat a Katonai Emlékparkon, és ezzel együtt a nemzetünk hadtörténelme elmúlt 175 esztendején. A hagyományőrző bemutatók 11.00, 13.00 és 15.00 órakor kezdődnek.

Az egységes kedvezményes jegy 1.000 forint, 6 éves korig a belépés ingyenes. Szombaton a KEMPP teljes területe csak belépőjeggyel látogatható, a pénztáraknál kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség. Parkolni a parkon kívül, az erre kijelölt helyszínen lehet, és ezen a napon az átmenő forgalom a parkon keresztül nem lehetséges.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >