Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hollandia nagykövete tett látogatást Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. május 17.
Székesfehérvárra látogatott kedden a Holland Királyság Nagykövetségének budapesti nagykövete, Désirée Bonis. A nagykövet látogatása során megtekintette a Bory-várat, valamint betekintést nyert az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ működésébe.

 

 

Désirée Bonis, a Holland Királyság Nagykövetségének budapesti nagykövete délelőtt a Bory-várban tett látogatással kezdte meg székesfehérvári programját. A tisztségét tavaly augusztus óta betöltő nagykövetet Lehrner Zsolt alpolgármester fogadta, aki a vár rövid bemutatása után az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központot látogatta meg. Az Alba Bástya tavaly átadott Irányi Dániel utcai bázisán Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója fogadta. A nagykövet elismeréssel tekintette meg a fehérvári családoknak és az orosz-ukrán háborús konfliktus elől menekülő ukrán menekülteknek gyűjtött adományokat. Mint Tisztl Henrik igazgató beszámolójában elhangzott, jelenleg közel 150 menekült gondját viselik, akiknek egy részét már sikerrel integráltak: a felnőttek dolgoznak, a gyermekek iskolába és óvodába járnak.

A program következő részében Désirée Bonis nagykövet a belváros megtekintése után a Vörösmarty Színházban találkozott dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel. A városvezető elmondta, hogy a jó hangulatú ebéden a holland-magyar gazdasági kapcsolatokon túl komoly hangsúlyt kapott a kerékpáros közlekedés témája is. Miután Hollandia élen jár a biciklizésben – a lakosok 36%-a tartja elsődleges közlekedési eszközének a kerékpárt –, így egy jövőbeli együttműködés keretein belül segítséget nyújtanak a székesfehérvári kerékpáros közlekedés fejlesztésében. „Ha van, akitől érdemes jó gyakorlatot átvenni az éppen Hollandia és a holland városok. Ezért is tartom jó kezdeményezésnek azt, hogy a nagykövetség és az Aktív Magyarország területtel foglalkozó szereplők egy közös programot hirdettek meg, amelynek során több turnusban, nagyvárosi szakemberek mehetnek a holland városokat megnézni.” – tette hozzá a polgármester.

„Azért jöttem Székesfehérvárra, mert ez nem csak egy kulturálisan nagyon érdekes város, de gazdasági lehetőségeket is rejt magában a holland-magyar együttműködés jegyében. Találkoztam a város vezetőivel és megnézhettem a Bory-várat, valamint az Alba Bástya székhelyét.” – összegezte a napot Désirée Bonis nagykövet. A nagykövet a nap zárásaként egy holland-magyar üzleti fórumon is részt vett. A fórumon olyan fontos témákat érintettek, mint a mezőgazdaság, a körforgásos gazdaság és újrahasznosítás, valamint a mobilitás és az élettudományok. Mint elhangzott, miután a nagykövet sokat olvasott a város gazdag történelméről, augusztusban a Királyi Napokon is mindenképpen látogatást tesz Székesfehérvárra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >