Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elkezdődik a Kortárs Művészeti Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 22.

ImageMa kezdődik el a Kortárs Művészeti Fesztivál Székesfehérváron. A programsorozat nyitó rendezvénye idén Šwierkiewicz Róbert festett hőlégballonjának „függeszkedése” és a hozzá kapcsolódó kiállítás lesz. A Fesztivál ideje alatt a tavalyihoz hasonlóan idén is várják az érdeklődőket tárlatok, koncertek és felvonulások…

 

MEGNYITÓ

Időpont: május 22. péntek.A Szabadművelődés Háza (Fürdő sor 3. Tel.: 22/313-028, fax: 314-456, www.aszmh.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

17 óra: hőlégballonos „függeszkedés” – Šwierkiewicz Róbert festett hőlégballonja emelkedik a város fölé. Kapcsolódó kiállítás:Šwierkiewicz Róbert festőművész hőlégballon-képeinek kiállítása.Látogatható: május 7.–június 7.nyitva tartás: hétköznap 8–21, szombaton 15–21, vasárnap 15–19 óráig. A belépés díjtalan! 

18 óra: III. Madárijesztő rémisztő (meghívásos és nyílt) pályázat és kiállítás.Megtekinthető: május 31-ig.A madárijesztő téma kapcsán készülhet bármilyen, térben megjeleníthető, szabad téren elhelyezhető, konkrét, funkcionális vagy áttételes gondolatot tartalmazó mű. A beérkezett pályamunkákból szabadtéri kiállítás nyílik. Az alkotások leadási ideje május 18–19-én 9–17 óráig. A pályaműveket zsűri értékeli és kategóriánként (hivatásos képző- és népművészek, fehérvári iskolások és fehérvári polgárok részére) díjazza. 

21 óra: „Vízfesté(ő)k” pályázat és installáció-kiállítás.A világ számos helyén világítanak meg szökőkutakat, tegyük ezt mi is!A „szökőkutakat” – és egyeztetés alapján a fénytechnikai eszközöket – biztosítjuk. A technika, a kivitel tetszőleges, egyetlen feltétel a megvalósíthatóság. Az alkotó kedvűek elgondolásait A Szabadművelődés Házába várjuk május 15-éig. 
 
 
 
 
KIÁLLÍTÁSOK 

RÖVID IMA. -Eperjesi Ágnes kiállításaLátogatható: május 9.–szeptember 20.Szent István Király Múzeum, Rendház – Díszterem (Fő u. 6. 22/315-583, www.szikm.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , 30/499-4702). Nyitva tartás: szerda–vasárnap 10–16 óráig. Belépőjegy: teljes árú: 600 Ft, csoportos jegy 10 főtől: 500 Ft/fő; kedvezményes jegy: 300 Ft, csoportos jegy 10 főtől: 200 Ft/fő; családi jegy (2 felnőtt, egy gyerektől): 1350 Ft. ZÖLDSÉG – a Székesfehérvári Művészek és meghívott alkotótársaik tematikus kiállításaVernisszázs: május 15., péntek 18 óra.Pelikán Galéria (Kossuth u. 15. 22/340-364. Szervező: Székesfehérvári Művészek Társasága, Vörösmarty tér 8. www.-fehervarart.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Megtekinthető: június 12-ig, kedd–péntek 10–18, szombat 10–14 óráig. A belépés díjtalan!Közreműködik: Dj Zöld (’60-as és ’70 es évek örökzöldjei.) 

APPENDIX.-  Kéry Bálint Bence festő- és grafikusművész kiállításaMegnyitó időpontja: május 15., péntek 19 óra.Café Möbius (Kossuth u. 11. 20/347-8170, www.cafemobius.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Megtekinthető: június 6-ig, hétfő–vasárnap: 10–22 óráig. 

SZABADTÉRI MŰVÉSZZÁSZLÓ- ÉS SELYEM-ZÁSZLÓ-KIÁLLÍTÁS - Megtekinthető: május 22.–június 1.Belváros (Fő utca és Oskola utca)1996 óta rendezünk művészzászló-kiállítást.Idén új művészzászlók nem készülnek, gyűjteményünkből rendezünk kiállítást.Sok neves textilművész tervezett és készített ide munkákat, köztük Aranyossy Zsuzsanna, Sárváry Katalin, Páger Bernadett, Fekete Dóra, Dorombi Mária, Bányász Judit. A legszebb, legtartósabb és „legfehérváribb” zászlókat azonban az itt élő művészek készítették: Hegedűs 2 László Debreczeni Katalinnal és Ecsedi Mária. Aprólékos kézművesmunkával készített, varrott zászlóik időt állónak bizonyulnak, művészi és technikai szempontból is.Újdonságként a város diákjai és lakói részére hirdettünk, hirdetünk pályázatot, amelyben egységes méretűre vágott színes hernyóselymet adunk annak, aki vállalkozik zászlótervezésre, -készítésre. 

RADIÁTA. - Rutkai Bori kiállításaMegnyitó időpontja: május 22., péntek 18 óra.Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház (Fiskális u. 93. Tel./fax: 22/303-366, 22/306-242, www.okh.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Megtekinthető: június 21-ig, hétfő–péntek 8–18, vasárnap 8–14 óráig. A belépés ingyenes!Bevezeti: Lovass Dóra esztéta, közreműködik: Péntek Tamás.„A Radiáta egy nőnemű fűtőtest. Természetesen szív alakú, és erekkel bordázott. Egy képzeletbeli lemez borítójának készült. Revelációként ér, ha kinyomom a sárga festéket a tubusból, mindig olyan, mintha először találkoznék vele. Ugyanígy vagyok a többi színnel is, nincs ki-vétel. Mindegyikbe szerelmes vagyok. A Radiáta mesékkel, képekkel, dalokkal fűt, hőszigetel, meghitté tapétázza be a sivárságot. Ahol felbukkan egy kicsike kietlenség vagy kiúttalanság a Radiáta ott terem (lásd egyéb super hősök) és karbantart, befoltozza a hitehagyott lukakat.” http://www.rut-kaibori.hu

SZTEREO KUKUCSKA KIRAKAT- Vernisszázs: május 24., vasárnap 18 óra.Fresh Window – Víg Ablak kirakat-galéria (Koch L. u. 8. 30/976-2638, www.freshwindow.freeweblog.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ). Megtekinthető: június 30-ig.A fesztivál idején izgalmas, kukucskálható térré változik a Fresh Window – Víg Ablak kirakat-galéria. Ámulatba ejtő sztereoképek, 3 dimenziós kukucskaélmények, vérfagyasztó és kacajtó tanulságos perspektívák az ablaküvegen keresztül!Kiállító művészek: Zádor Tamás (Budapest) és a Manufaktorok: Garami Richárd – Ötvös Enikő – Varga Gábor Farkas (www.manufaktor.hu)A kiállítás a Lánczos-Szekfű Alapítvány támogatását élvezi. 

ÁLLATI PILLANATOK. - Tímár Tibor fotókiállításaMegnyitó időpontja: május 25., hétfő 17 óra.Vasutasok Országos Közművelődési Egyesülete, Vörösmarty Mihály Művelődési Ház (Kaszap I. u. 6. 22/315-512, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Megtekinthető: június 30-ig az intézmény nyitvatartási idejében. A belépés díjtalan!Megnyitja: Somogyi Tamás. Közreműködnek: a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai. Szegedi Katalin könyvillusztrációiMegnyitó időpontja: május 25., hétfő 17 óra.Aranybulla Könyvtár (KÖFÉM-ltp 1. Tel./fax: 22/312-945, www.aranybulla.gstudio.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Megtekinthető: június 12-ig hétfő–péntek 10–17.30 óráig. A belépés díjtalan!Megnyitja: Végvári Beatrix grafikusművész. Közreműködnek: a Hermann László Zeneművészeti Szakközép-iskola és Alapfokú Művészet-oktatási Intézmény zeneiskolás növendékei.  

TÉRBEN KÉPESNEK LENNI. -Várbíró Kinga Evelin és Szőcs Éva Andrea keramikus iparművészek kiállításaMegnyitó időpontja: május 26., kedd 17 óra.ALCOA-KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Klubház aulája (Verseci u. 1–15. 22/531-610, 531-260, www.kofemmuvhaz.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Megtekinthető: június 8-ig az intézmény nyitvatartási idejében.Megnyitja: Pannonhalmi Zsuzsa, Ferenczy Noémi–díjas keramikus iparművész 

FARKASKŐ. - Noszvaji Barlang Művésztelep Egyesület kiállításaMegnyitó időpontja: május 29., péntek 18 óra.Városi Képtár – Deák Gyűjtemény (Oskola u. 10. Tel./fax: 22/329-431, www.deakgyujtemeny.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Megtekinthető: június 21-ig, nyitva tartás: kedd–vasárnap 10–18 óráig. Belépődíj: 500 Ft, kedvezményes: 350 Ft. Megnyitón közreműködik: Majoros Gyula és zenésztársai.Kiállítók: szobrászok: Balázs Péter, Gálhidy Péter, Horváth Ottó, Kotormán László, Kotormán Norbert, Majoros Gyula; festő: Kudor Duka István; fotósok, obscurások: Molnár Zoltán, Telek Balázs, Böltskey Miklós, Busák Péter; filminstalláció: Vándor Csaba; nemezes: Róbert Vanda.Az egyesület filmes tagjai Hevesi Nándor (Iván Buharov), Horváth László (Vasile Croat), Vándor Csaba. honlap: www.pocem.hu
 
 
 
 
FESZTIVÁLUDVAR 


 FESZTIVÁLUDVAR. Információs és közösségi pont

Május 23.–június 1., 18–24 óráig.HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. Székesfehérvári intézménye – Helyőrségi Klub (Malom u. 2. 22/503-186, www.helyorsegiklub.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ). A belépés díjtalan! Május 23., szombat 20 óra: Zenei válogatás. 

Május 24., vasárnap 16 óra: Los Andinos.Kézműves gyermek-játszóház. Május 25., hétfő 20 óra: A Dr. Lauschmann Gyula Zene-művészeti Jazz Szakközépiskola diákjainak koncertje.Szervező: Dr. Lauchmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola. (www.drjazz.hu)Műsor: 2 x 45 perc. 

Május 26., kedd 19 óra: Lovasi András és Lackfi János közös verses-zenés estje.Szervező: Árgus Irodalmi és Kulturális Alapítvány (Kossuth u. 14. 20/417-6159, www.argus.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )Zene: Heidl György és zenekara. Lovasi András – ének, Vedres Csaba – zongora, Heidl György – gitár, Szabó Attila – gitár, Bóra Dávid – basz-szusgitár, Bóra Áron – dob. 

Május 26., kedd 21 óra: Fókatelep-koncert.Szervező: Öreghegyi Közösségi Ház. (www.okh.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )Támogató: PANKKK.A Fókatelep zenekar 2007-ben alakult. Tagjai közül öten a Korai Örömben is zenélnek, itt kiegészülnek Oláh Anna-mari énekesnővel. Népdalokat játszanak ambient módon, régi műdalokat trip-hop feldolgozásban, valamint sok saját szerzeményük is van. A hangzás a ritmus nélküli hangulatképektől a beindult tánczenéig terjed.www.myspace.hu/fokatelep

Május 27., szerda 19 óra: Páskándi Géza: Haljon meg bután vagy Hegy a heggyel találkozik.Keserédes komédia. A Mimikri Társulat előadása.Tojásban maradsz, csibe, vagy madár lesz belőled? Vagy csak annak néznek? Majd a többiek és a szerencse eldöntik.Az előadást Páskándi Géza és a társulat szerkesztette össze. A kérdés: vajon a többiek ugyanazt értik-e a szavaink alatt, mint mi, amikor kimondtuk azokat.Szereposztás: férfi, Andor: Fövenyi Máté; nő, feleség: Bedi Borbála; kislány: Csordás Orsolya; idős férfi, mese-író, férj 2: Fodor Krisztián; idős nő, Teca: Kalló Franciska; férj 1: Kelemen Örs; fiú: Nunkovics Martin; lány: Szekér Orsolya.A csoport tagjai a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközép-iskola zenei és képzőművészeti tagozatos diákjai. Rendező: Oláh József.Műsoridő: 40 perc. 

Május 27., szerda 20 óra: Collaboration Quartet.Szervező: Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola. (www.drjazz.hu)Műsor: 2x45 perc.Az együttes tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékén szerezték diplomájukat, mára a magyar jazzélet fiatal generációjának meghatározó képviselői. Valamennyien a székesfehérvári Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola művész tanárai, az együttes elnevezése is erre az együttműködésre, kollegalitásra utal.Tagok: Hámori János – trombita, szárnykürt; Rieger Attila – gitár; Oláh Zoltán – bőgő; Bágyi Balázs – dob. Vendég: Eric Essix – birminghami jazz-gitáros (www.-sonicbids.com/ericessix, http://www.ericessix.com/

Május 28., csütörtök 20 óra: Schwäbisch Gmündi fúvósok.A zenekar több mint 40 zenészből és egy 20 fős „Fanfarenzug” trombitás kísérő csoportból áll, melyhez 6 éves kortól csatlakozhatnak a Schwäbisch Gmündi gyerekek. A zenekar repertoárján szerepelnek: indulók, egyházi művek, klasszikusok, régi popslágerek és musicalek. A csoportnak évente közel 40 fellépése van, főként otthonukban, Székesfehérvár testvérvárosában.  Május 28., csütörtök 21 óra: Milán Disco. 

Május 29., péntek 20 óra: NemJuci-koncert.Szervező: Öreghegyi Közösségi Ház. (www.okh.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )Támogató: PANKKK.www.myspace.hu/nemjuci: „Németh Juci volt már az Anima elektronikus hercegnője, Zagar dívája, vagy a Budapest Bár nőstény ördöge. A „jucizmus” legújabb fejezetében megalkotta saját formációját: a Nemjucit. Zúzós, ereszd el a hajam zenekar.” 

Május 29., péntek 21.30: Idő Van!-koncert. Május 29., péntek 23 óra: FISH!-koncert. 

Május 30., szombat 20 óra: Dj Richie, Dj Sahmann. Május 31., vasárnap 20 óra: Peace in the music projektf koncert. (www.underbp.hu) Tagok: Vatai A. Zsanett – ének, Muhari Krisztián – trombita, Vékony Attila – gitár, Rósz György – gitár, Rácz István – basszusgitár, Bokros László – dobok. 
 
 
 
 
KISFESZTIVÁL 
 
 
10+1. JAM-BORY-VÁRI - időpont: május 23., szombat

16 órától.Bory-vár (Máriavölgy 54. 22/305-570, www.bory-var.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges . Esőhelyszín: Bőrgyár, Tobak u. 27. Szervező: Méhkasaula Kulturális Egyesület, Építőmunkás u. 12. 20/521-6615, www.mehkasaula.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) A belépődíj: 1500 Ft. (10 éves kor alatt ingyenes)16.30: Hébe-Hóba Banda a Vacka Rádió dalai élőben. Rutkai Bori és a Specko Jedno – gyermekkoncert (Napsugárkert)Abbas Murád, Bujdosó János, Darvas Kristóf, Dudás Zsombor, Rutkai Bori, Szerető Dani.Igazi gyerekvilág ez, ahol minden lehetséges és annak ellenkezője is. Elakad, és sárba cuppan a hajnal, ezért aztán megelőzi Őt a reggel, a dél és az este, bereked a szél, szóval hókupacka vacka előtt minden megtörténhet.

18 óra: Megnyitó (100 oszlopos udvar) Kovács Andrásné a Bory család képviseletében megnyitja az estet (bólé, tea és teasütemény).

18.10: Knotty Headz-koncert. Vendég: Busa Pista.A Knotty Headz a kortárs magyar reggae-színtér legnagyobb ígérete. A dobok mögül professzionális szinten raggázó ”frontember”, az elegáns női vokál, a finom ízléssel és mértéktartással felépített, remekül lüktető reggae-dub kompozíciók, a tökéletesen bugyborékoló gitárfutamok, a fúvósszekció. A várban Busa Pista vendégeskedik náluk. A zenekar tagjai: Krecsmáry Zsolt – dob, ének; Kálmán András – Hammond; Regős Ábel – szólógitár; Ficsór Zsolt – ritmusgitár; Vasvári Marci – basszusgitár; Garay Anna – szaxofon; Szávin Viktor – trombita; Szolnoki Bogi – vokál; Ránki Bori – vokál; Hascu Bratosin – ütősök.

19.30: Szalay Péter: Bábsubáb kisfesztivál a Bory-várban – 2000 (film) (Vagyoczky terem)

20 óra: Napra-koncert (100 oszlopos udvar) A világzenét játszó zenekar 2004 őszén alakult Budapesten. Dalaik közös kiindulópontja a Kárpát-medence nép- zenéje, amelyet újszerű hangzásra törekedve adnak elő, az elektronikus és az akusztikus hangzás elegyítve. 2007-ben jelent meg első nagylemezük “Jaj, a világ!” címmel, Ben Mandelson és Rob Keyloch rendezésében a Folk-Euróba Kiadó gondozásában.

21 óra: Lajkó Félix és Brasnyó Antal Félix hosszú-hosszú ideje érleli, gyúrja, dolgozza utazását a zenében, lelkének kinyilatkoztatását hegedűn és citerán. Legutoljára megjelent lemeze óta társa ezen az úton a brácsás Brasnyó Antal, aki nem csak kísérője, de őszinte barátja, munkatársa is. Napi 3–4–5 óra gyakorlás, menetelés, bolondozás-muzsikálás viszi őket előre, teszi egyre teljesebbé kalandozásukat. A koncerteken a zene kiegészül a pillanat sugallta élménnyel, a hely, a közönség nyújtotta inspirációval és válik egy teljesen új egésszé.

22 óra: Absynthe Utcaszínház- és Tűzzsonglőr Társulat (a vár egész területén).  

Egyéb programok:

Vagyoczky-terem: Jam Bory-vári képek kiállítás, megnyitja: Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója. Megnyitó időpontja:

18 óra. Elefántos udvar: Infragandhi; Dj Elf Napsugár kert: Moiré 100 oszlopos udvar: Méhkas Dia Projekt  

23 óra: Fesztiválzáró party (Bőrgyár) P.S.S., Elf A Bory-vártól az Alba Volán különbuszai díjtalanul szállítják át a közönséget a Bőrgyárba.  
 
 
 
 
KONCERTEK 


 SPECKO JEDNO-koncert Időpontja: május 22., péntek 20.30. Öreghegyi Közösségi Ház (Fiskális út 93. Tel./fax: 22/303- 366, 306-242, www.okh.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Belépődíj: felnőtt: 1200 Ft, diák: 800 Ft. Támogató: PANKKK. Bővebb info: http://www.myspace.com/speckojedno.  

THE REMPIS PERCUSSION QUARTET (USA) fellépése Időpont: május 22., péntek 21 óra. Petőfi Mozi Music Pub (Arany J. u. 22. 22/950-471, 70/276- 8340, http://petofimozi.szivarvanynet.hu, petofimozi@t-on- line.hu. Szervező: Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola, www.drjazz.hu) A belépődíj: 2000 Ft. Műsor: 2x45 perc. A 2004-ben alakult Rempis Percussion Quartet (röviden: RPQ) szabad felfogású rögtönző forgószél, amely ihletét a nyugat-afrikai és latin-amerikai ritmusokból meríti, ötvözve azt az amerikai funk- és free jazz-zel. A zenekar első felvétele, a chicagói Empty Bottle-béli 2005. januári koncertjüket rögzíti. Ez a koncertfelvétel limitált CD-sorozatban napvilágot látott 2005 júniusában, az Utech Records gondozásában. Első stúdiólemezük „Rip Tear Crunch” (482 Music Records) címmel jelent meg 2006 áprilisában. Második lemezüket „Hunter-Gatherers” címmel 2007 októberében adták ki. Dave Rempis – alto/tenor/baritone saxofon, zenekarvezető (daverempis.com); Anton Hatwich – nagybőgő; Frank Rosaly – dobok (www.frankrosaly.blogspot.com); Tim Daisy – dobok (www.timdaisy.com) A koncert a N.O.E.W.A Jazz Workshop sorozat keretében és támogatásával valósul meg. 
 

SZABÓ DÁNIEL FERENC caisa és VÍZER DÁNIEL didgeridooIdőpont: május 26., kedd 20 óra.Mokka Kultúrkávézó (Kossuth L. u. 3. 22/500-108, www.-mokkakavezo.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges . Szervező: Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola, www.drjazz.hu)Műsor: 45 perc.Szabó Dániel Ferenc székesfehérvári diák, zenét a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola jazz–dob szakán tanul. A városban egyedülálló módon játszik egy gongszerű, pentaton skálára hangolt, kézi készítésű fém ütőhangszeren a caisán, Vízer Dániel didgeridoo kísérettel egészíti ki a hangzást. 

ERIC ESSIX – birminghami jazz-gitáros fellépéseIdőpont: május 26., kedd 20 óra.Petőfi Mozi Music Pup (Arany J. u. 22. 22/950-471, 70/276-8340, www.petofimozi.szivarvanynet.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) A belépődíj: 1000 Ft.www.ericessix.com, www.sonic-bids.com/ericessix
 
 
 
 
MOZI 


 BARÁTSÁG MOZI FESZTIVÁL PROGRAMMűvészetek Háza Barátság Klubmozi (III. Béla király tér 1. 22/313-175, www.fejermmk.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) A belépés díjtalan! 

Május 23., szombat 16 óra: Cérnaszálon Színes magyar dokumentumfilm, 53 perc, 2005.(12) Rendező: Litauszky János; forgatókönyvíró: Józsa Márta; operatőr: Markert Károly; riporter: Józsa Márta.Magyarországon dolgozó vendégmunkások sorsát mutatja be, öt kárpátaljai asszony történetén keresztül.37. Magyar Filmszemle (2006) – Rendezői díj. 

Május 25., hétfő 16 óra: Gyaloglás gulágföldön (I–VI.); Kazahsztán (V. rész) Színes, 57 perc, 2008. Rendező-operatőr: Szalkai Zoltán.A rendező már két évtizede kutatja a volt Szovjetunió területén az eldugott gulágtáborok nyomait. Szak István visszaemlékezése nyomán, Kazahsztán pusztáin kereste az egyik leghírhedtebb haláltábort. Útitársul szegődik Genagyij Zemel, lett-ukrán származású filmrendező, aki a Gulágon született, és meg akarja látogatni szülőföldjét.Vendég: Szalkai Zoltán. 

Május 26., kedd 16 óra: Nővérek várólistán Színes magyar dokumentumfilm, 52 perc, 2008. Rendező: Litauszki János; operatőr: Markert Károly, Mohi Sándor; riporter: Józsa Márta.Nővérek munkája és élete egy privatizálódó kórházban.Vendég: Litauszki János és Józsa Márta. 

Május 28., csütörtök 16 óra: A mi kis rádiónk Magyar film, 51 perc, 2007. (12) Rendező: Litauszki János.Szabadságharcos vagy magányos kalóz? Egy nyugdíjas, aki szó szerint veszi az Alkotmány szövegét – a gyömrői Don Quijote küzdelmei a szólás szabadságáért. A túlélésért. A köz szolgálatáért. Mindennapi küzdelem a mindennapi élményekért, nem mindennapi módon.„A szegény ember élete nem dínom-dánom dáridó, de minden gondot feledtet egy jól működő rádió”. 

Május 28., csütörtök 18 óra: Puskás Hungary Színes magyar életrajzi film, 116 perc, 2009. Rendező: Almási Tamás; forgatókönyvíró: Almási Tamás; zeneszerző: Dés László; operatőr: Tóth Zsolt. Szereplő: Puskás Ferenc (Csuja Imre), Puskás Ferencné, Puskás Éva, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Szepesi György, Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stefano, Raymond Kopa, Pelé.Igazi öntörvényű ember, szikrázóan szellemes mókamester, szeretnivaló népi hős, akire ugyanakkor folyamatosan ránehezedik családjának, népének, tragikus sorsa, amelyet a maga módján cipelnie kell. Olyan világsztár, aki egész életében – politikától, háborútól, társadalmi konvencióktól függetlenül – mindig csak azt csinálja, amit szeret, s amit a legjobban tud a világon: focizik.Vendég: Almási Tamás rendező.  

Május 29., péntek 16 óra: Delta Tudományos magazin, 25 perc.Összeállítás az idén 45 éves születésnapját ünneplő Delta című tudományos műsorból. Az első adás 1964. február 27-én került be a műsorfolyamba. A hetvenes években a Delta volt az MTV legnézettebb műsora.Korhadó múlt, porladó jövő? – Bükkábrányi ősciprusok Tudományos film. Rendező: ifj. Kollányi Ágoston, szerk: Babinszki Edit, operatőr: Hajdú JánosEgy júliusi napon a bükkábrányi lignitbánya meddő homokrétegében sokmillió éves fatörzset fedeztek fel a munkások. A markolókanalak 4 méteres, lábonálló fatörzseket bontottak ki, de nem egyet-kettőt, hanem egy egész erdőt.A fáknak a feltárás pár nap alatt kiszáradást, porladást okozhatott volna, ha megmentésükre nem sikerül használható tervet kidolgozni és végrehajtani.Az idei filmszemle tudományos-ismeretterjesztő kategória megosztott fődíját kapta.Vendég: ifj. Kollányi Ágoston rendező. 

Május 30., szombat 16 óra: Korhadó múlt, porladó jövő? – Bükkábrányi ősciprusok Tudományos film, 25 perc.Nővérek várólistán Színes magyar dokumentumfilm, 52 perc. 
 
 
 
 
„Deák Péter mozija” és mozigépház-presszó

Időpont: május 29–30., péntek–szombat, 18–21 óráig.A Szabadművelődés Háza (Fürdő sor 3. Tel.: 22/313-028, fax: 314-456, www.aszmh.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )Monstre vetítés Deák Péter rendező-operatőr „életművéből” válogatva, a lehető legkorábbi időkig és technikákig visszamenően. A vetítések után/között beszélgetések a filmek alkotójával, alkotójáról, illetve a portréfilmek alanyaival, alanyairól – moderátorral.Deák Péter írja: Ami van, az van, ami volt az már nem az – amivé lett, az talán érdekes.Másnak egy hétvége, nekem – nem tudom, mi.A vetítés mára más lett. Életem repedéseit igyekeztem ezekkel a kellemkedésekkel betömni.Ki kell húzni a résekből a tömítést, hadd merüljön el az egész. Amit mutatni akarok az, mégis csak egy élet hordaléka, vállalhatatlanul sokféle. Vállalhatóan a fele is sok, viszont magamutogatásnak kavarc.Másnak egy hétvége, nekem – tudom, mi. Öröm.A filmek a városról, a természetről, az emberekről, történelmünkről, történeteinkről, a temesvári forradalomról, Erdélyről, művészekről szólnak. 
 
 
 
 
IRODALOM 


 OLVAS(S)UNK KORTÁRS DRÁMÁT?! – beszélgetés Egressy ZoltánnalIdőpont: május 27., szerda 18 óra.A Városi Könyvtár Széna téri Tagkönyv-tára (Széna tér 16. 22/313-045, www.-albateka.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) A belépés díjtalan!Beszélgetőtárs Szabó Attila színháztörténész, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársa.Egressy Zoltán drámaíró, költő, műfordító 1967-ben született, az ELTE magyar–történelem szakán 1990-ben végzett. Nevét Portugál c. színműve (1998) tette ismertté. Székesfehérváron is játszották a 4x100, Három koporsó c. drámáit. 2009-ben József Attila-díjat kapott. 
 

„HAJAMBAN TOLLAL” – egy szál gitárral Zselenszky költői szólóestIdőpont: május 28., csütörtök 18 óra.Zsolt utcai Könyvtár (Zsolt utca 34. 22/329-438, www.albateka.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) A belépés díjtalan!Bemutatkozik: Török-Zselenszky Tamás (Nap). Beszélgetőtárs: Kozma Katalin. 
 
 
 
 
SZÍNHÁZ ÉS SZÍNJÁTSZÁS 


 CONOR MCPHERSON: A GÁT (ír történet)Időpont: május 22., péntek 17 óra és május 29., péntek 19 óra.Pelikán Kamaraszínház (Kossuth L. u. 15. 22/317-053, www.-vorosmartyszinhaz.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Belépődíj: 2500 Ft.Támogató az Alcoa Foundation.Valahol Írországban, egy gát szomszédságában álló kocsmába jár három férfi. Kicsit szemérmesek, vagy mondjuk úgy, gátlásosak. Egy nap Finbar egy dublini hölggyel érkezik a kocsmába. A hölgy fiatal, kívánatos, különös és igen keveset beszél, azaz egészen biztosan titka van. A férfiak az életben egyszer végre tetszeni akarnak valakinek, s mindenki elkezdi a maga „nagy történetét”.Szereposztás: Jack – Vasvári Csaba; Brendan – Janklovics Péter; Jim – Gerner Csaba; Finbar – Mihályfi Balázs; Valerie – Váradi Eszter Sára.Jelmeztervező: Győri Gabi; díszlettervező: Bátonyi György; Dramaturg: Csikós Attila; fordította: Upor László; rendezőasszisztens: Haszmann Kata; rendező: Szűcs Gábor. 
 
 
 
 
FESZT XIX. – Fejér Megyei Színjátszó Találkozó 2009.Időpont: május 22–24., péntek–vasárnap.A Szabadművelődés Háza (Fürdő sor 3. Tel.: 22/313-028, fax: 314-456, www.aszmh.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges A korábbi évektől eltérően több napra széthúzva, napi 2–3 előadás, az esti „fő műsoridőben” a premierek. Minden előadás után szakmai beszélgetés, elemzés.A délutáni előadások vendége, beszélgetőpartnere: Kozáry Ferenc színművész, rendező. 

Május 22. péntek:16 óra: „Elektra3” Elektra-variációk Szophoklész, Bornemisza Péter és Hugo von Hoffmansthal művei alapján. (A Fejér megyei diáknapok arany fokozattal kitüntetett produkciója.)A Szín-padka előadása (Kodolányi János Középiskola és Kollégium).Rendezte: Bobory-Michna Boglárka. 

17 óra: „De igen…” Cirkusz-fantázia Bereményi Géza – Cseh Tamás Antoine és Desiré c. lemezére.Az EZIS Színház előadása.Rendezte: Tóth László. 

20 óra: Parti Nagy Lajos: Moliėre: Tartuffe (Bemutató előadás).Az EZIS Színház előadása.Rendezte: Tóth László.Az előadást követő beszélgetés vendége, moderátora: Nagy Judit, a Szabad Színház rendezője. 

Május 23. szombat:16 óra: Válogatás a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál legjobb előadásaiból. Az égig érő fa (Benedek Elek népmese-feldolgozása)A Mákvirágok (Zichy Jenő Általános Iskola, Sárszentmihály) előadása. Rendező-dramaturg: Bozai Éva. Kenderzsup (Összeállítás Tamkó Sirató Károly verseiből.)A Felleghajtó Társaság (Munkácsy Mihály Általános Iskola, Székesfehérvár) előadása. Rendezte: Oláh József. 

19 óra: Garaczi Lászó: Imoga (abszurditás)A Prospero Színkör előadása, www.prosperoszinkor.hu.Rendezte: Micskó Zoltán. Az előadást követő beszélgetés vendége, moderátora: Tóth László, az EZIS Színház rendezője. 

Május 24. vasárnap:19 óra: Ljuboš Balák: Švejk Unokája (Magyarországi ősbemutató!)A Szabad Színház előadása. www.szabadszinhaz.freeweb.hu.Rendezte: Nagy Judit. Társadalomkritika a kortárs politikusi elit és annak kommunikációjáról. Nézzük a vidám előadást, és a lokális társadalom jellegzetes szociokaraktereiben magunkra ismerünk, nevetünk, majd megrémülünk… A jelenetek már nem is hatnak groteszkként… Képtelen politikai paródia, vagy valóságosnak ható fikció? Döntsék el a Nézők!Az előadást követő beszélgetés vendége, moderátora: Micskó Zoltán, a Prospero Színkör rendezője. 
 
 
 
 
„NÉPTÁNCSZÍNHÁZ” Időpont: május 31., vasárnap 18 és 20 óra.Pelikán Terem (Vörösmarty Színház, Kossuth L. u. 15. 22/317-053, www.vorosmartyszinhaz.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges . Szervező: Alba Regia Táncegyesület, Táncház, Malom u. 6. Tel./fax: 22/312-795, www.artefolk.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Belépődíj: 1.200 Ft. Jegyek elővételben a Táncházban (Malom u. 6.), illetve az előadás napján a helyszínen kaphatók.Fellépő művészek: Alba Regia Táncegyüttes (Székesfehérvár), Mecsek Táncegyüttes (Pécs), Misina Táncegyüttes (Pécs), Bokor Attila („Just Dance” – Székesfehérvár), Strack Orsolya – Galáth Péter (Állami Népi Együttes), Galiba zenekar (Székesfehérvár) 
 
 
„MANIKŰR MŰVEK” A világ keletkezése hét lépésben 2009. Czinki Ferenc és Szabó Orsolya színdarabja Időpont: június 1., hétfő 20. óra.HeMo, Színházterem (Malom u. 2. Infó: 20/417-6159, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) A belépés díjtalan!Az író ír. De az írói szabadság valójában nem létezik. Éppen az író miatt nem. Valójában csak látszólag van szabadság, mert végül mindig ki kell választanai EGYet. Egy mondatot, egy hangot, egy képet – egy célt. Ami nem is lehet más. Az író egy rossz vásári légpuskával áll a céllövöldében, és gyűjti össze a világot fröccsöntött műanyagból – akár egy igazi Teremtő. Író – Árva Szabó Péter; szent – Kirisics Vilma; turista, szomszéd – Németh László; nyúl, Andromána – Hári Tímea; Misi – Molnár László; Nagymama – Baranyai Nóra; kórus – Kocsis Noémi.Zene: Kis Róka Csaba. 
 
 
 
 
EGYÉB (INSTALLÁCIÓ, HAPPENING, VÁSÁR) 


 KÉPFÉNYEZŐKIdőpont: május 22–24., péntek–vasárnap

10 órától.Bartók Béla tér és Műhely Kávéház (Ady Endre u 11. 20/589-7175, www.muhelykavehaz.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges . Szalon Európai Civilek Kulturális Egyesülete és a Műhely Kávéház közös rendezése)Laczkó Péter képfényező-vándorfényképész Térlátászati-hatlyukvány, Képfényező készülék (www.youtube/képfényezőkészülék) és Körtükrészeti Nyolcszögvény optikai eszközeinek használata a közönség bevonásával.

Kü-lönleges látványok és fotográfiák készítése. Lépjen be a kamerába! Időpont: május 30. szombatEgész nap Zalka Imre vándorfényképész a Műhely Kávéház kertjében egy korabeli direkt pozitív felvételi technikával, ambrotípiával, avagy nedves kollódiumos pozitívvel készít felvételeket.

14 órától a Bartók Béla téren fényképezés a Térlátászati-hatlyukvánnyal utána tánc performansz a Willany Leo Improvizációs Táncszínház táncosaival. (Rossz idő esetén Műhely Kávéház Pinceszínpad) 
 
 
MOIRE UTCAZENE - Időpont: május 22., péntek 16–20 óráig.Mátyás-kút (Szervező: Moiré Kulturális Egyesület, 20/466-2779, www.moire.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) A rendezvény ingyenes!  


 NYITOTT MŰTEREM Németh László keramikusnál. Kísérlet, a műfajok párbeszédbe vonására.Időpont: május 24., vasárnap 9–17 óráig.Gőzmalom u. 24. (Parkolás: a Gőzmalom utcában és a Király soron. Infó: 20/944-5952, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ).Kiss Róka Csaba Derkovits-díjas festőművész tárlata.Nemes Z. Márió költő felolvasása (moderátor Czinki Ferenc – kritikus, az Árgus szerkesztője).Rakuégetés a közönség bevonásával. 


 „FESS(TETT) HÁZ” pályázat és installációs happeningIdőpont: május 29., péntek 21 óra.A Szabadművelődés Háza (Fürdő sor 3. Tel.: 22/313-028, fax: 314-456, www.aszmh.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )„Fényfestmények” A Szabadművelődés Háza homlokzatára, közben: Méhkasaula D.J. ART PLACC – Iparművészeti vásár. A vásár alatt „zenét festünk alá”:

Moiré.Időpont: május 29–30., péntek–szombat 10–20 óráig.Városház tér (szervező: Bőrgyár Kulturális Egyesület, Ady E. u. 14. 70/242-7448, www.borgyar.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )Az ország különböző területeiről érkező fiatal és tehetséges iparművészek, designerek, formatervezők mutatják meg azt, hogy innovatív gondolkodás- és egyéni látásmódjukkal miként alkotnak számunkra kreatív, praktikus és akár bohókás termékeket.Munkáik bizonyítékul szolgálnak arra, hogy hétköznapi tárgyainknak sem kell tucatárunak lenniük, s meglepődve tapasztalod majd, hogy alkotásaik a használati funkción felül mennyi mondanivalót sűrítenek magukba! Gyere el, Őket látnod kell! 
 
 
 
 
GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI PROGRAMOK: 
 
 
A Tollpihe Meseíró Klub nyitott évadzáró foglalkozásaIdőpont:

május 23., szombat 10 óra.Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár (Sóstó-lakótelep 1. 22/501-160, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ).Kálnay Adél írónő vezetésével folytatódik a Tollpihe meseíró pályázatra érkezett írásokból készülő antológia összeállítása.Érdeklődők betekintést nyerhetnek a szeptembertől újrainduló meseíróklub munkájába. JEL–SZÓ Íróklub felolvasóestje Időpont:

május 23., szombat 14 óra.Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár (Sóstó-lakótelep 1. 22/501-160, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )Az íróklub tagjai: Selmeczi Szonja, Szabadi Dávid, Kozma Vince, Szarvassy László, Börcsök Dávid, Keszeg Barbara, Juhász Lilla, Német Dániel. 
 
 
 
„Miből lesz a cserebogár”Május 26–27., kedd–szerda 17 órátólVOKE Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület – Vörösmarty Mihály Művelődési Ház (Kaszap István u. 6. 22/315-512, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )A HANG-SZÍN-TÉR Művészeti Iskola és a Kodály Zoltán Iskola diákjainak bemutatkozó kiállítása. Az állatok és az ember érzelmi viszonyulása nonfiguratív alkotásokban. „Állatok más szemmel” Irodalmi délután

Május 26., kedd 17 óra A Vörösmarty Mihály Művelődési Ház Drámacsoportja előadása.Író-olvasó találkozó Békés Pál íróval. Zene a kortárs művészetbenMájus 27., szerda 17 óra Előadók: A HANG-SZÍN-TÉR Művészeti Iskola és a Kodály Zoltán Iskola diákjai.Szerkesztő: Szekeres Ágnes. 
 
 
 
 
MINICIRKUSZ, FELHŐVADÁSZAT ÉS ÓRIÁS KÉPMUTOGATÁS

Tintaló Társulás, alapítva 2005.Időpont:

május 29., péntek 14 óra.Városház tér (Szervező: Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület, 70/432-5799, www.terembura.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ). A rendezvény ingyenes! www.tintalo.huA Felhővadászat egy izgalmas ügyességi játék, melyet a Pilóta a Légikisasszony segítségével irányít, felhőtlen szórakozás a gyermekek és az őket figyelő szülők, járó-kelők számára. Az ifjú felhővadász helyet foglal a repülőgépben. A felhőkapkodó szerkezettel három, a repülőgép előtti kötélen lecsúszó felhőt kell eltalálnia. A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz 16–20 gyermek számára. A 15 perces előadások félóránként ismétlődnek. Az porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. Csak gyerekek léphetnek be, a szülők a sátor oldalán lévő lyukakon keresztül kukucskálhatnak. KÉPzeld magad! interaktív cirkuszi mese egy porondmester előadásában. 12 óriáskép segítségével léphetünk be egérként egy cirkusz életéről szóló történetbe. Egy cirkusz akkor is érdekes, ha nincs benne előadás. Tekintse meg! A képmutogató óriás képeit festette: Zoboki András. 
 
 
 
 
A FESZTIVÁL IDEJÉN ZAJLÓ EGYÉB RENDEZVÉNYEK 


 
ANTAL-LUSZTIG-GYŰJTEMÉNY. A fehérvári válogatás Csontváritól a fiatal kortársakig.Látogatható: április 9.–július 19. Volksbank Galéria (Táncsics M. u. 7. 22/348-458, www.volksbank.hu/galeria, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) hétfőtől szerdáig 9–16, csütörtökön 9–18, pénteken 9–15 óráig. A belépés díjtalan! Szent István Király Múzeum – Csók István Képtár (Bartók Béla tér 1. 22/315-583, www.szikm.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )  Városi Képtár – Deák Gyűjtemény (Oskola u. 10. Tel./fax: 22/329-431, www.deakgyujtemeny.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Megtekinthető: június 21-ig, nyitva tartás: kedd–vasárnap 10–18 óráig. Belépődíj: 500 Ft, kedvezményes: 350 Ft. 
 
 Csiszár Imre: Chioggiai csetepaté (jótékonysági est)Időpont: május 23., szombat 19 óra.Vörösmarty Színház (szervező: Szent Erzsébet Gyermekalapítvány) 
 
 
60 WATTa háztartási gépek nagy generációja című kiállítás az V. Szent György-napi Bauxit Találkozó keretébenMegtekinthető: április 28.–június 22.Magyar műszaki és közlekedési Múzeum Alumíniumipari Múzeum (Zombori út 12. 22/333-412, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , www.aluiparimuzeum.googlepages.com
 
 Auschwitz Album. Rólunk, nekünk, nélkülünk...Megtekinthető: május 5–31. Szent István Király Múzeum (Országzászló tér 3. 22/315-583, www.szikm.hu, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) Nyitva tartás: kedd–vasárnap 14–18 óráig.  
 
 PÁRHUZAMOS MAGÁNY. Gelencsér Ferenc fotókiállítása Látogatható: május 8.–június 7.

Fekete Sas Patikamúzeum (Fő u. 5.) Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10–18 óráig. 
 
 

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=222&Itemid=33

 

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=222&Itemid=33

 

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1634&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >