Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újabb tűzoltóautót kapott a Fehérvári Tűzoltó Egyesület
Újabb tűzoltóautót kapott a Fehérvári Tűzoltó Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. június 10.
Ismét egy tűzoltóautót ajándékozott a német testvérváros, Schwäbisch Gmünd a Fehérvári Tűzoltó Egyesület számára. Ez egy újabb fontos lépés a több évtizedes barátság és együttműködés megerősítésére. A speciális járművet a Christian Baron alpolgármester vezette delegáció adta át az Alba Plaza előtt. Székesfehérvárt Koppán Viktor Dávid, az Egyesület elnöke, Viza Attila közbiztonsági tanácsnok és Dancs Norbert, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke képviselte az eseményen.

 

 

Schwäbisch Gmünd az elmúlt években több alkalommal ajándékozott tűzoltóutót a Fehérvári Tűzoltó Egyesület számára.  Az eddigiek klasszikus, nagyméretű járművek voltak, a mostani azonban kisbusz méretű. Németországban úgynevezett mobil irányítási pontként használták, Székesfehérváron könnyű, városi beavatkozó járművet alakítanak ki belőle olyan eszközökkel, melyek alkalmasak a kisebb viharkárok felszámolására, műszaki mentésekre. A járműben egy berendezett iroda is van, ahol csatlakoztatni lehet a laptopot, elektronikai eszközöket, nyomtatót. Ez kifejezetten hasznos az elmúlt két év tükrében, hiszen a tűzoltók a hagyományos feladataik mellett részt vettek a COVID-helyzetben kialakult feladatokban, a humánkatasztrófa kezelésében is.

A járművet Christian Baron, Schwäbisch Gmünd alpolgármestere, Johannes Barth, helyi önkormányzati képviselő, tűzoltó szakpolitikus és két helyi vezető adták át székesfehérvári kollégáiknak az Alba Plaza előtti téren.

Christian Baron – aki 2020 óta alpolgármester és ebben a minőségben először volt nálunk – az eseményen elmondta, az örömüknek számos oka van. A legfontosabb a hosszú, stabil barátság a városok között: a COVID ideje alatt a testvértelepülési kapcsolatokat „takarékra” kellett állítani, azonban az együttműködés nem szakadt meg. A mostani járműátadással új lendületet, erőt adnak a kapcsolatnak.  Nagyon fontos, hogy ne csak politikai szinten, hanem az emberi találkozások, beszélgetések szintjén is legyen partnerség és megértés.

Székesfehérvár nevében Viza Attila közbiztonsági tanácsnok mondott köszönetet. Arról beszélt, hogy Schwäbisch Gmünd és Székesfehérvár kapcsolatának egyik legszebb jele az újabb tűzoltójármű-ajándékozás. Ez a testvériesség mellett példázza a bajtársiasságot és a szolidaritást. Az ilyen kapcsolatoknak is köszönhető, hogy Európa társadalmának szövete nem foszlik el.

Dancs Norbert, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke hozzátette, a testületüket több szervezet segíti a katasztrófahelyzetekben. Közülük az egyik a Fehérvári Tűzoltó Egyesület, melynek működése – így a Védelmi Bizottsággal történő együttműködése is – megerősödik a most kapott jármű által.

A német vendégek csütörtökig maradnak Székesfehérváron. Programjaik között szerepel a látogatás a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumba, egy németórára is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >