Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Városházi beszélgetés a Fehérvári Versünnep döntőseivel
Városházi beszélgetés a Fehérvári Versünnep döntőseivel Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2022. június 11.
A 2022-es Fehérvári Versünnep nyolc döntőse látogatott pénteken kora délután a Városházára. Egy kötetlen beszélgetés keretében osztották meg egymással a verseny során szerzett tapasztalatokat, de szóba került az érettségi és a várva várt Székelyföldi Varga Sándor Verstábor is. Dr. Cser-Palkovics András a város történetéről mesélt az épületben tett közös séta során a fiataloknak.

 

 

Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a XII. Fehérvári Versünnep döntőseit. Dr. Cser-Palkovics András örömét fejezte ki, hogy idén megrendezhették a versenyt, és azért is, hogy a fiatalok mindannyian elfogadták a meghívást a pénteki kötetlen találkozóra. Ezt követően mesélt a felújítás alatt álló épületről, amely nagyon kifejezően a Városháza nevet viseli, azaz a fehérváriak közösségét szolgálja. A Díszteremben az Aranybulla kiadását és fontos cikkelyét idéző faliképet, illetve a koronázási ékszerek hiteles másolatait és Aba Novák Vilmos seccoját is megismerhették a fiatalok. Ez utóbbi kapcsán szóba került az 1938-ban Székesfehérváron törvénybe iktatott augusztus 20-i nemzeti ünnep és a város több mint ezeréves történelmi öröksége.

A városházi sétából nem maradt ki a polgármesteri iroda sem. Mint dr. Cser-Palkovics András a versünnepes diákokkal megosztotta: szerencsésnek érzi magát, hiszen irodájának ablakai a Városház térre néznek. Mindig beszűrődik a Belváros hangulata a szobába, ami egyfajta biztatást is jelent az elfoglalt napokon vagy éppen a nehezebb időszakokban. A két legbátrabb fiatal még a polgármesteri széket is kipróbálta, az ablakon át pillantást váltva Mujkó szobrával.    

A kistanácsteremben leülve, mint a legtöbbjüket érintő friss élmény, az érettségi és a felvételi került elsőként szóba. A továbbtanulás kapcsán kiderült, jónéhányan a pedagógusi pályára készülnek. A Fehérvári Versünnep, a felkészülés időszaka alatt is számos élményt szereztek a döntősök, ezeket is megosztották egymással. A tanulással kapcsolatos feladatok után pedig nagyon várják már a Székelyföldi Varga Sándor Verstábort – ahol értékes szakmai és kötetlen programok sora, no és az egymással együtt töltött napok öröme elé néznek.

A pénteki találkozón részt vett Mészáros Attila alpolgármester és a Fehérvári Versünnep szervezőjeként a Fehérvár Médiacentrum Kft. ügyvezető igazgatója, Hagymásy András.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >