Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Vörösmarty Kuckó
Vörösmarty Kuckó Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. június 11.
A magyar nyelv értelmező szótára szerint a kuckó a parasztházban a kemence és a fal között levő szűk hely, átvitt értelemben egy otthonos hely, illetve a nyilvánosságtól való elvonulás jelképe. Székesfehérváron Vörösmarty Kuckó néven programsorozatot indított tizenéveseknek ez év februárjában a Vörösmarty Társaság.

 

 

A fiatalok előadhatják verseiket, prózáikat, amelyeket társaikkal és a Kuckó házigazdáival, Bokros Judit újságíróval és P. Maklári Évával, a társaság egyik alelnökével meg is vitathatnak. Az ÖKK Podcast könyvheti adásából az is kiderül, ez egy olyan bátorító környezet, amelyben a szárnyát bontogató, az irodalom, az írás iránt érdeklődő fiatalok megmutathatják alkotásaikat, segítséget, inspirációt kaphatnak.

Bokros Judit újságíró az indulásról mesél, míg Klock-Balog Rozália, Palánszky Lili és Rózsavölgyi Ádám az irodalommal való kapcsolatáról, az alkotás folyamatáról is.

A diákok megosztják a hallgatókkal saját költeményeiket. Akik szeretnének megismerkedni személyesen is a Vörösmarty Társaság ifjúsági csoportjával, látogassanak el június 11-én, szombaton a Könyvheti Piknikre. A Bartók Béla téren felállított színpadon 15 órától zenés verses programmal mutatják meg magukat a tehetséges fiatalok. 

Az adás elérhető a https://anchor.fm/fehervar vagy a https://open.spotify.com/show/6UivQcpSxGjumUF8ILOsbY oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >