Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Brutális gázáremelkedés Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. június 20.
Több mint háromszoros áron veszi meg a gázt a SZÉPHŐ Zrt. az ősztől induló gázévre – hívta fel a figyelmet Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András bejegyzéséből kiderül: a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás biztonsága garantált, ugyanakkor az alapvető életfeltételek biztosításához a kiadások csökkentésére és a bevételek növelésére van szükség. Ennek megfelelően készülnek a heti közgyűlésre.

 

 


„Több mint háromszoros áremelkedés a gázpiacon! A korábbi 5 milliárd forint helyett 17 milliárd forint becsült értéken tudja a SZÉPHŐ beszerezni a távhőszolgáltatás, valamint a melegvíz-szolgáltatás ellátásához szükséges mennyiségű gázt az októbertől induló gázévre. A beszerzendő gázmennyiséget nem emeltük meg, az árak emelkedtek meg ennyire.

Azt hiszem, ez mindent elmond a világunk jelenlegi helyzetéről. A rezsicsökkentés garantálja, hogy ebből az áremelkedésből a fehérvári háztartások közvetlenül semmit nem kell megtapasztaljanak, hiszen a távhődíjak nem emelkednek.

Nincs olyan opció, hogy télen nem fűtjük a fehérvári otthonokat, tehát a földgázt beszerezzük, a fűtés és a melegvíz érkezni fog minden fehérvári számára.
A tetemes számlát (ide értve a közvilágítást, a vízszolgáltatásokat, a buszközlekedést is) azonban ki kell fizetni valakinek, ez pedig jelen esetben csak az állam, valamint az önkormányzat lehet. A képlet egyszerű: más területeken csökkenteni kell a kiadásainkat, ezzel párhuzamosan növelni a bevételeinket. Ha ezt nem tesszük meg, nem tudjuk kifizetni a gáz és a hasonlóan elszállt elektromos energia árát, amely esetben nem lenne fűtés, melegvíz, világítás, vagy szélsőséges esetben ivóvíz sem Fehérváron.

Ennyire brutálisan egyszerű most a helyzet, ennek megfelelően fogunk cselekedni a heti közgyűlésen. Első az alapvető életfeltételeink biztonsága, minden szempont csak ez után következhet.”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >