Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Görög táncház szombaton a Taverna zenekarral
Görög táncház szombaton a Taverna zenekarral Nyomtatás E-mail
Írta: SZKKK   
2022. június 22.
Görög hangulatú, élőzenés táncházba invitál a Taverna zenekar és a Sirtaki Görög Néptánccsoport: az eseménynek a Kisfaludi Közösségi Ház ad otthont június 25-én, szombaton 20 órától; a táncházat Sütő Attila vezeti. A görög életteli zenék, a mozgás öröme, egymás társasága feltöltődést ad a csoport tagjainak és minden érdeklődőnek. A belépés ingyenes.

 

A görög kultúrát képviselő Sirtaki Görög Néptánccsoport 2017 óta táncol együtt. Az évek során számos táncházi táncot, egyedi koreográfiát tanultak meg. A táncok között görögországi gyűjtésű néptánckincsek mellett saját maguk által összeállított lépéssorok is szerepelnek. Feladatuknak tekintik, hogy régi, hagyományos görög néptáncokat elevenítsenek fel Görögország több régiójából, az egyes tájegységekre jellemző kör- vagy szólótáncok bemutatásával.

A nagy sikerű táncházak adnak alkalmat a görög embereknek és a táncot kedvelőknek, hogy találkozhassanak, a görögök őrizhessék hagyományaikat, megmutathassák kultúrájuk egy részét. Mindig szívesen tesznek eleget egy-egy felkérésnek, ahol nagy szeretettel adják át a görög életérzést, hangulatot és Zorba életigenlését a közönségnek – legutóbb az idei Kortárs Művészeti Fesztiválon láthatták őket a tánckedvelők.

A táncházban a Taverna zenekar játszik, táncot tanít Sütő Attila, a belépés ingyenes.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >