Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Turisztikai szezonnyitó Study Tour-ral Székesfehérváron
Turisztikai szezonnyitó Study Tour-ral Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina, Havasi Timea   
2022. június 23.
Turisztikai szakújságíróknak szervezett szakmai körutat, úgynevezett study tour-t a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. Az Aranybulla kiadásának 800. évfordulóján a város nevezetességeihez kirándult el az a 15 újságíró, akik több online és print médiát képviselnek. Az újságírók a Vörösmarty Színházban találkoztak dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, ez az esemény volt egyben Székesfehérvár 2022-es turisztikai szezonnyitó sajtótájékoztatója.

 

Tartalmas és izgalmas napot tölthettek Székesfehérváron az újságírói study tour résztvevői szerdán. Olyan programsorozaton vehettek részt az érdeklődők, amely a város 2022-es évének legszebb és legizgalmasabb oldalát mutatja be. Megismerkedtek a Nemzeti Emlékhellyel, a Királyok és Szentek – az Árpádok Kora című kiállítással, a 2022-es Aranybulla Emlékévvel és a köré szerveződő gazdag programsorozattal, valamint a Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártya-program nyújtotta lehetőségekkel. Az újságírókat délután a Vörösmarty Színházban fogadták, ahol láthattak több királyi óriásbábot, tájékozódtak a Székesfehérvári Királyi Napok idei programjairól és megkóstolhatták az Aranybulla Emlékév alkalmából meghirdetett Királyi Desszertverseny nyertes finomságát, az Andreas Rex süteményt.

A szakújságírók a teátrumban találkoztak dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, ez az esemény volt egyben Székesfehérvár 2022-es turisztikai szezonnyitó sajtótájékoztatója.

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. és a Tourinform Iroda idén nyáron is készül a megnövekedett látogatószámra.
Maradnak az igen kedvelt esti fáklyás városvezetések, a kisvonatos programok, és a vendégek nagy örömére július – augusztus hétvégéin újra szolgálatba áll a panoráma busz, amelyet 2018-ban hozott létre egy helyi vállalkozó család. Idén helyben indulnak a turistabuszos túrák a buszpályaudvarról az Aranybulla emlékműhöz.

F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője
elmondta, hogy kibővítik a Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártya rendszerét Székesfehérvár térségére, környékbeli kastélyokra és Velencei-tavi helyszínekre. Ezzel 35 féle kedvezményt kínál a kártya, ebből 10 új.


NYÁRI GARANTÁLT PROGRAMOK A TOURINFORM IRODÁVAL

Fáklyás városnézés
TITKOS TÚRA
Titokzatos felfedező séta, ahol fáklyákkal világítjuk meg utunkat a várfalak tövében és az eldugott kis utcák macskakövén.
MINDEN JÚLIUSI PÉNTEKEN
AUGUSZTUS 5.,12.,26.
PÉNTEK 21:00 ÓRA
AUGUSZTUS 17.
SZERDA 21:00 ÓRA

Romantika túra
KISVONATTAL A BORY-VÁRBA
Fedezze fel 20. sz.-i romantikus lovagvárunkat, Székesfehérvár legkülönösebb építményét! Idegenvezetőnk egyúttal a városról is elmeséli mindazt, amit tudni érdemes, és természetesen a vár minden titkáról is lehull a lepel.
JÚNIUS 6. HÉTFÓ 10:00 ÓRA
AUGUSZTUS. 20.
SZOMBAT 10:00 ÓRA
JÚLIUS 16. SZOMBAT 10:00 ÓRA

Családi kirándulás - természetesen!
KISVONATTAL A SÓSTÓRA
Kisvonatos városnézéssel egybekötött ökotúrát, kilátó látogatást és játékot tartogat a kirándulás, mely a belvárosból indul.
Székesfehérvár nevezetességei után a természet kincsei várnak felfedezésre. Láthatunk vízen napozó teknősöket, és gyönyörködhetünk a kócsagok nemes, gyönyörű röptében is.
AUGUSZTUS 13. SZOMBAT 10:00 ÓRA

Tárlatvezetések a
KIRÁLYOK ÉS SZENTEK c. kiállításon
Az egyedülálló kiállításon idegenvezetőink utazásra invitálják a látogatókat, mely során megismerhetik az Árpád-ház történetét. Több mint 10 ország 700 felbecsülhetetlen kincse vár felfedezésre.
MINDEN SZOMBAT ÉS VASÁRNAP
10:00, 12:00, 14:00, 16:00 ÓRAKOR


A város turisztikai kínálatáról a Tourinform Iroda weboldalán olvashatnak bővebb információkat. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >