Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egy pillantás, amely 17 évig tartott
Egy pillantás, amely 17 évig tartott Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. június 24.
A Telekiben először kézilabdacsapatot alapító, majd a Vasvári gimnáziumban a fizika-kémia tárgyak tanítása mellett atlétikaedzőként tevékenykedő Döbrentei Gyula, vagy ahogy a fiatalok egymás közt, nagy tisztelettel nevezték: Füge tanár úr, diákként atletizált, majd egy budapesti sportegyesületnél kézilabdázott.

 

 

Amikor a Vasvári egykori igazgatója felkérte, hogy nézzen oda néhány hónapig az atlétákra, nem gondolta ő sem, hogy ebből 17 év lesz. A történetet a veterán atléták találkozóján elevenítette fel az Ökk Podcast legfrissebb adásának vendége Döbrentei Gyula pedagógus, Székesfehérvár díszpolgára, egykori alpolgármestere.

A ma is aktív – ahogy ő mondja: korának megfelelően aktív – életet élő Tanár úrral a találkozót követően ültünk le beszélgetni. Az atlétikától indultunk el, így szó volt az edzői és pedagógusi pályáról, arról, mi minden jelenthet sikert egy sportoló életében.

A döntésekről, amelyek mindig a diákok, a versenyzők érdekeit szolgálták. A műsorból az is kiderül, hogy bár az atlétikai edzőséget éppen 40 éve hagyta abba, a pedagógusi hivatást 32 éve váltotta a közéleti pályafutás, egykori tanítványai a mai napig hívják, keresik, tarják vele a kapcsolatot.

Mint mondta, ebben a hónapban is három osztálytalálkozóra hivatalos. Ebből két osztály éppen hatvan éve érettségizett. Feleségével, aki szintén hosszú évtizedekig tanított Székesfehérváron, hamarosan átveszik vasdiplomájukat, amely azt jelenti, hogy 65 éve léptek a pedagógusi pályára.

Az adás elérhető a https://anchor.fm/fehervar vagy a https://open.spotify.com/show/6UivQcpSxGjumUF8ILOsbY oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >