Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mutasd a bőröndöd, megmondjuk, ki vagy! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 26.

Image„Amszterdam, San Francisco, Sanghaj, Lima, és Fokváros... a Te fantáziádat melyik úti cél indítja be?” - A 2009-es év különösen fontos a KLM Holland Királyi Légitársaság életében: október 7-én lesz 90 éve, hogy megalapították ezt a komoly hagyományokkal rendelkező légitársaságot. A KLM ezzel a legrégebb óta működő olyan légitársaság, ami még mindig eredeti nevét használva szállítja utasait a világ legkülönbözőbb pontjaira. Az idei év során számos esemény és ünnepség szól majd a múltról és az elmúlt 90 év történéseiről.

 

Most azonban inkább a jövőbe néznénk: A KLM Holland Királyi Légitársaság 90 éves fennállásának alkalmából művészeti pályázatot hirdet "Journeys of inspiration" szlogennel.

A pályázat kiírójának (KLM Holland Királyi Légitársaság 1088, Budapest, Rákóczi út 1-3)közreműködője a Leo Burnett Budapest Kft. (1036 Budapest, Bécsi út 49.) (A pályázat kiírója és az ő közreműködője a továbbiakban együttesen Szervezők.)

1. A pályázat témája: Válaszd ki a kedvencedet a KLM fenti 5 kiemelt célállomása közül, és egy bőrönd felhasználásával mutasd meg, hogy Téged mire inspirál. Lehet az egy szobor, kép, vers vagy bármilyen absztrakt alkotás. A lényeg, hogy minél kreatívabban használd a bőröndöt, a használhatóság most nem szempont.

2. Miből lesz a cserebogár? A pályázat két fordulós:

a) Az első körben a 2009. június 15-ig benyújtott látványtervekből a zsűri kiválasztja a legizgalmasabbnak ígérkező 20 pályaművet, és felkéri a kiválasztott pályázókat, hogy készítsék el a műalkotásokat. A zsűrizés során kiválasztott pályaművek benyújtóinak a kiértesítéstől számítva 1 hónap áll rendelkezésre az alkotások végleges kivitelezésére és leadására.

b) A következő fordulóban már a kész alkotásokat értékeli a zsűri. A kész alkotások a KLM "Koffer Art" elnevezésű kiállításán lesznek láthatóak.

A kiállítás megnyitójára és a pályázat eredményhirdetésére 2009. augusztus 16-án, a WAMP (Wasárnapi Művész Piac, Erzsébet tér) keretein belül kerül sor. Ezt követően az alkotások Budapest különböző pontjain lesznek láthatóak. Ez idő alatt a nagyközönség is kiválaszthatja, a számára leginkább tetsző művet, a pályázat weboldalán szavazhat rá, a legtöbb szavazatot szerző alkotása pedig megkapja a közönségdíjat.

3. Díjazás: A legjobb 20 pályázónak nyilvános megjelenést biztosítunk.

A legjobb 5 pályamű alkotói egy-egy repülőjegyet* nyernek Amszterdamba. (Abban az esetben, ha alkotó team munkája nyer, az alkotók közül csak egy fő utazhat.).

Fődíj: A kiállítás megnyitójakor a zsűri véleménye alapján kiosztásra kerül a fődíj is, ami egy út Sanghajba, a "100% design" kiállításra. (az út tartalma: repülőjegy* 1 fő részére, belépőjegy a kiállításra, és szállás 3 éjszakára egy 4 csillagos hotelben.).

Közönségdíj: amszterdami hétvége 2 fő részére (tartalma: repülőjegy* és szállás 2 fő részére, 2 éjszakára 3 csillagos hotelben, és 2 db Holland Pass).

*Kondíciók és feltételek: A repülőjegyek oda-vissza útra érvényesek, adókkal és illetékekkel együtt értendők. A jegyeket 2010. március 31-ig ki kell állítani, a jegyekhez tartozó foglalások leghamarabb 28 nappal indulás előtt készíthetők el a rendelkezésre álló helyek függvényében. A nyeremények készpénzre át nem válthatók, és más személyre át nem ruházhatók. A nyereményre esetlegesen közvetlenül alkalmazandó valamennyi SZJA, EHO fizetési kötelezettséget, továbbá a nyereményekkel kapcsolatban közvetlenül felmerülő adó vagy egyéb esetleges járulék megfizetését is a Pályázat kiírója vállalja.

4. Zsűri és értékelési szempontok A pályamunkákat mindkét fordulóban egy 4 főből álló szakmai zsűri bírálja el. A zsűrizés 2009. június 19. és 22. között zajlik. A Pályázat első fordulójában az értékelés fő szempontjai a pályamű ötletessége, az adott célállomás bemutatásának frappáns módja és az összhatás frissessége és megkapó jellege adja.

A második fordulóban a kivitelezés minőségét és a felhasznált anyagok kiválasztásának ötletességét, újszerűségét, illetve a látványtervhez leginkább hű feldolgozást díjazza a zsűri. A zsűri döntése végleges, a döntéssel szemben jogorvoslatnak helye nincs. A jogorvoslati út kizárá¬sa elsősorban azon alapul, hogy a zsűri döntése - a pályázat jellegéből fakadóan - jelentős részben szükségszerűen szubjektív megítélésen alapul.

5. Határidők Pályázati anyagok benyújtásának határideje: 2009. június 15. 24.00 óra Első zsűrizés: 2009. június 19-22. A legjobb 20 pályázó nevének kihirdetése: 2009. június 23. Alkotások beadási határideje: 2009. augusztus 10. 24.00 óra Második zsűrizés: 2009. augusztus 11-15. Kiállítás megnyitó és eredményhirdetés: 2009. augusztus 16.

6. Pályamunkák beadásának feltételei A pályázaton az Európai Unió területén élő nagykorú (Amennyiben a pályázó kiskorú, úgy nevében törvényes képviselője járhat el.) természetes személy és bármely jogi személy (10 fő alatti mikrovállalkozásig) részt vehet. A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni (Abban az esetben, ha a repülőjegy már felhasználásra került, köteles az ellenértékét visszatéríteni).

A pályázó a pályázati lapján írásban köteles a pályamunkájáról kijelenteni, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállalni azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerző jogát. Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet (egy pályázó akár több díjat is nyerhet). Az érvényes pályázat feltétele a pályázati lap hiánytalan kitöltése. A pályázatra történő nevezés ingyenes, a Pályázó nem kötelezhető semmiféle díj fizetésére Szervezők, vagy harmadik személyek részére. Az érvényes pályázat feltétele, hogy a pályázati anyag (látványterv és jelentkezési lap, illetve kész alkotás) a fenti határidőben beérkezzen.

A határidőn túl beküldött, vagy a 7. pont A. alpontjában előírt formai követelményeknek meg nem felelő pályaművek kizárásra kerülnek, a pályázaton nem vehetnek részt. Szervezők továbbá, a nyeremények átadásáig kizárhatják a pályázatból azt a Pályázót, akinek a jelentkezési lapon feltüntetett személyes adatai nem valósak, vagy tévesek. A Pályázó valótlan, vagy téves adatszolgáltatásából eredően a Szervezőket felelősség nem terheli.

7. A pályázat benyújtásának módja A pályázati anyagnak, melyet e-mail útján a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mailcímre, illetve postán vagy személyesen kell a Leo Burnett Budapest Kft.-hez (1036 Budapest, Bécsi út 49.) eljuttatni, a következő elemeket kell tartalmaznia: A. Pályamű: Több nézetű látványterv: szabadkézi rajz, vektoros rajz stb. Technikai paraméterek: Elektronikus beküldés esetén: maximum 5 MB terjedelem Nyomtatott/rajzolt stb. forma esetén: a terv A/3-as méretű legyen vagy A/3-as méretű kartonra legyen felkasírozva. A legjobb 20 alkotást a pályázók saját költségükön kivitelezik, illetve küldik meg a pályázatot lebonyolító Leo Burnett Budapest Kft. címére (1036 Budapest, Bécsi út 49).

A bőröndökön semmiféle márkajel, vagy márkára egyértelműen utaló egyéb jelzés nem lehet.

B. Műleírás A pályamű rövid leírása, a tervező inspirációja, koncepció, maximum 1000 karakter terjedelemben.

C. Jelentkezési lap A jelentkezési lapon a pályázó köteles megadni a szükséges adatait: név, születési hely és dátum, állampolgárság, lakcím, e-mail cím, telefonszám, és egy jeligét. Jelige: A Jelentkezési lapon a pályázat benyújtásakor kérjük a pályázat jeligéjét megjelölni. Minden pályaműhöz külön jeligét kell megadni. A feltüntetett jeligének meg kell egyeznie a mű címével, valamint az elküldött jpg file nevével. A jelentkezési lapot e-mailen, postai úton, vagy személyesen kell benyújtani a Leo Burnett Budapest Kft.-hez. A pályázat benyújtásakor (e-mailen) kérjük a pályázat jeligéjét megjelölni.

A Leo Burnett Budapest Kft., a hozzá benyújtott, megvalósításra nem került pályaműveket és azok kiegészítő anyagait, a zsűri döntésének nyilvánosságra hozatalától számított egy hónapig tárolja, ezután megsemmisíti, vagy a pályázók külön kérésére 15 (tizenöt) napon belül postai úton visszaküldi, illetve lehetőség van azok személyes átvételére is előre egyeztetett időpontban a Leo Burnett Budapest Kft. fenti címén. A pályázók a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadják a pályázati feltételeket, valamint hozzájárulnak, hogy a 9. pontban rögzítettek szerinti módon és körben Szervezők pályaműveiket felhasználják.

8. Pályázat eredményének közzététele A pályázat első körös eredményét 2009. június 23-án a pályázat weboldalán, a http://www.kofferart.com címen tesszük közzé, illetve a nyerteseket telefonon is értesítjük. A versenyben nem díjazott pályaművek készítői külön értesítést nem kapnak. A pályázat második fordulójának eredményének közzétételére és a díjak átadására a 2009. augusztus 16-ai WAMP-on kerül sor.

9. Szerzői és felhasználói jogok: A pályázat benyújtói megőrzik a pályamunkához fűződő, át nem ruházható szerzői jogaikat. A Szervezők a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosultak a látványtervek felhasználására a pályázó nevének feltüntetése mellett. A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a látványtervről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában sokszorosítsa, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiíró, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltünteti. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a kész alkotás a Szervezők által sorozatgyártásra kerüljön azzal, hogy ezen felhasználás konkrét feltételeinek megállapítása kérdésében a Szervezők és a Pályázó kölcsönösen egyeznek meg.

A Szervezők 3 évig fenntartják a jogot a kollekció utaztatására, további kiállításokon való bemutatására. 10. Adatvédelem, adatkezelés: Pályázó a jelen pályázati kiírás elfogadásával önkéntesen hozzájárul ahhoz, hogy a jelentkezési lapon rögzített személyes adatait a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően az alábbi célokra a Szervezők felhasználják, arra tekintettel kezeljék. A felhatalmazás kiterjed - a Pályázó kérdéseire adott válaszok megküldésére, e-mailen és egyéb módon történő kapcsolattartásra, a pályázaton helyezést elért látványtervek esetében a Pályázó értesítésére, kapcsolatfelvételre, a díjátadó rendez- vényre történő meghívásra, illetve - a rendezvényen történő átadás hiányában - a nyeremény postai megküldésére.

Adatvédelmi szempontból a pályázat kiírója adatkezelőnek, a pályázat kiírójának közreműködője adatfeldolgozónak minősül. A Pályázók személyes adatait és látványterveit - a díjátadó rendezvényen történő bemutatáson túlmenően - a Szervezők zártan kezelik, azok nem nyilvánosak, a személyes adatok nem használhatóak fel kereskedelmi, különösen direkt marketing célra és nem tehetők hozzáférhetővé harmadik személy részére.

Pályázó jogosult a Szervezőktől a kezelt adataira vonatkozóan levél (a Leo Burnett Budapest Kft., 1036 Budapest, Bécsi út 49. postai címre történő megküldéssel), vagy e-mail (e-mail cím: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) útján tájékoztatást kérni, melyre a Szervezők 30 napon belül írásban adnak választ, Pályázó jogosult továbbá írásban adatai helyesbítését, törlését kérni. Pályázó tiltakozhat személyes adatai jogellenes kezelése ellen és jogosult az Adatvédelmi Biztoshoz bejelentéssel élni, vagy igényét egyéb jogi úton érvényesíteni.

7. Egyéb rendelkezések Arra az esetre, ha a pályázatból eredően a felek között esetlegesen létrejövő jogvita békés úton nem rendezhető, a felek - értékhatártól függően és jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - kikötik a Pesti Központi Kerület Bíróság, illetőleg (hatáskörtől függően) a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >