Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Fejér megyei alkotók és műveik
Fejér megyei alkotók és műveik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageFejér megye több írója is részt vett az Ünnepi Könyvhét megnyitóján tegnap este a Szent István teremben, ahol a székesfehérvári polgármester köszöntője után be is mutattak néhány helyi alkotót: Bakonyi Istvánt, Balajthy Ferencet, Bokros Juditot, Koch Imrét, Móser Zoltánt és Sobor Antalt, akikkel később lehetőség nyílt személyes beszélgetésekre is.

A Szent István Művelődési Házban már fél hatkor megtelt a terem: az érdeklődők igencsak kíváncsiak voltak a beharangozott alkotókra és műveikre, hiszen az irodalmi csemegékből Závodszky Noémi színművésznő ízelítőt is adott – s még milyet!

A szerzőket a Ház igazgatója, Bobory Zoltán mutatta be, s felsorolta, kinek milyen könyve jelent meg:

- Bakonyi István esszéket és tanulmányokat tartalmazó „(H)arcok és művek” című kötete a Felsőmagyarország Kiadónak köszönhetően látott napvilágot, a „Mesterek és tanítványok” interjú-gyűjteményt viszont már a Kodolányi János Főiskola támogatta. (Lévén: ott tanít.)

- Balajthy Ferenc „Papírcsákó”-ja gyermekverseket tartalmaz a Vörösmarty Társaság kiadásában, ahogy

- Sobor Antal „Naplójegyezet”-eit és

- Bokros János „Mesék Mezején” című gyermekverseit is ők karolták fel. A költőt lánya, Bokros Judit képviselte a rendezvényen.

- Koch Imre „A nap sárga arca” című verseskönyvét a Felsőmagyarország Kiadó adta ki,

- Móser Zoltán a „Névviseletek”-ről írt,

- L. Simon László verseit pedig a ”Japán hajtás”-ban gyűjtötték csokorba a Kortárs – Fiatal Írók Szövetségének támogatásával (az alkotó e program ideje alatt Zalaegerszegen tartott író-olvasó találkozót)

Az Ünnepi Könyvhétre megjelent még a Bástya 8. antológiája a Vörösmarty Társaságtól és a Vár irodalmi és közéleti folyóirat a Szent István Művelődési Ház gondozásában.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >