Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hangfürdő és beszélgetés életről, halálról
Hangfürdő és beszélgetés életről, halálról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. július 01.
Létezik-e fájdalommentes, békés halál? Mit tehetünk azért, hogy ezt meg tudjuk élni? Ezekre a kérdésekre keresik a választ az Ars Moriendi Klub következő összejövetelén. A Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében július 4-én, hétfőn 16 órakor kezdődik a foglalkozás.

 

 

Másfél évvel ezelőtt indultak el az Ars Moriendi Klub foglalkozásai, amelyek keretében a szakemberek segítséget nyújtanak azoknak, akik egyedül viselik súlyos beteg családtagjuk, hozzátartozójuk ápolásának és gondozásának terhét. Kéthetente jelentkező tematikus előadásaikon a résztvevők az ápolás – gondozás fogásairól, a jogi és szociális lehetőségekről, a haldoklás lelki és fizikai lépcsőfokairól, valamint a halál különféle megközelítéseiről hallhatnak. Tapasztalatot cserélhetnek, megoszthatják egymással kérdéseiket.

Július 4-én, hétfőn 16 órától a Klub következő összejövetelén a hangfürdő lesz a középpontban. Ahogy az ajánlóból kiderül: „A hangtálakból egyenletes ritmusban áramló hang és rezgés segíti a szerotonin és az endorfin felszabadítását, és folyamatos szétáramlását is. Boldogságérzet árad szét bennünk. Az érzelmek harmonizálása által a test is egészségesebb lesz. Ahogy jobb hangulatba kerülünk, ahogy oldódnak a félelmeink, úgy ez a lelkiállapot a testet és a lelket is egészségesebb működésre hangolja. Egy békésebb, befogadóbb állapotba kerülünk, amiben nehéz témákkal is sokkal könnyedebben tudunk foglalkozni.”

A hangfürdő után előadás és hozzá kapcsolódó beszélgetés lesz a méltósággal megélt halálról. Létezik-e fájdalommentes, békés haldoklás és halál? Mit kell tennünk azért, hogy ezt meg tudjuk élni? Mikortól érdemes erre felkészülni? Beke Éva mentálhigiénés munkatárs vezetésével ezekre a kérdésekre keresik a választ a résztvevők a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében.

További információ a www.vmk.hu oldalon olvasható.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >