Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Aranyat és ezüstöt is összebokszoltak a fiúk Írországban
Aranyat és ezüstöt is összebokszoltak a fiúk Írországban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. július 03.
Írországban, a világ legnagyobb klubversenyén jártak a Fehérvár Küzdősport SE ifjú harcosai. A Monkstown Cup ringjéből Frank Dominik aranyéremmel szállt ki, Sárosdi Patrik és Németh Zsolt pedig ezüstéremmel gazdagodott.

 

Turós Levivel, Frank Dominikkal, Kalocsa Zoárddal, Sárosdi Patrikkal és Németh Zsolttal a fedélzetén szállt fel múlt csütörtökön a repülőgép, mely Írország felé tartott. A fiatal sportolók a világ legnagyobb klubversenyére, a "Monkstown International Box Cup 2022”-ra igyekeztek, mely idén csak 500 nevezést fogadott be ellentétben a korábbi 1000 fővel. Ennek oka az volt, hogy a rendezvényt kisebb csarnokba telepítették át, ahol csak három ringet lehet felállítani.

„A szállásunk legendás volt” – mesélte a srácok edzője, Turós Arnold. – „Pár évvel ezelőtt vettünk néhány kempingágyat, amit azóta is ott tárolnak nekünk az írek, így amikor elutazunk erre a versenyre, mindig ott alszunk rajtuk a bokszteremben. A szállásunkon egyébként végig nagyon hideg volt, ahogyan a versenyen sem volt optimálisnak mondható a hőmérséklet. A városban napközben 15 fokot mutatott a hőmérő, de előfordult, hogy öt percen belül találkoztunk esővel, napsütéssel, széllel. Volt, amikor fáztunk, volt, amikor melegünk volt. A tengerbe is belementünk térdig, mert ha már ott voltunk, nem hagyhattuk ki, akármilyen hideg is!”

 


 

Az írországi versenyen nem válogatott sportolók csapnak össze egymással, hanem egyesületek és klubok indulnak igencsak „penge” harcosokkal. A Fehérvár Küzdősport SE is remek bokszolókat vonultatott fel.

„Nagyon sok szempontból rendkívül hasznos volt ez a megmérettetés” – mondta Turós Arnold. – „Rengeteg felismeréssel szembesültünk. Az angol és ír gyerekek például már 10 évesen olyan nadrágot viselnek, amire rá van írva a nevük és királyként kezelik őket, hiszen versenyzők. A szülők is másként szurkolnak. Nem szidják le a fiaikat, hogy miért rontottak el valamit, hanem mindennek örülnek. Mindenki boldog és senki sincsen befeszülve azon, ha valami nem sikerül. Nem erőltetik azt, hogy mindenáron nyerni kell, hanem magát a bokszolást, a versenyzést szeretik. És ezt nagyon jó volt látni.”

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2022/07/03/aranyat-es-ezustot-is-osszebokszoltak-a-fehervari-fiuk-irorszagban

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >