Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fókuszban a rovarok
Fókuszban a rovarok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. július 06.
A XLIII. Magyar Rovarászati Napok keretében a Magyar Rovartani Társaság fotópályázatot hirdet július 11-től, amelyre amatőr fotósként bárki jelentkezhet rovartani témájú képekkel. Részvételi díj vagy korhatár nincs. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt, valamint a közönségszavazáson legjobban szereplő alkotásokból kiállítást szerveznek. A legjobbak díjazásban is részesülnek.

 

A rovarvilág szépségeinek és érdekességeinek bemutatása, a rovarok népszerűsítése a célja annak a fotópályázatnak, amelyet honlapján tett közzé a Magyar Rovartani Társaság. A pályázatra rovarokról és egyéb ízeltlábúakról várnak képeket, amelyeken a fotós magukat az állatokat mutatja be, élőhelyükön vagy életük egy-egy érdekes mozzanata közben. Az egyik lehetséges témának a 2022. Év Rovarának jelöltjeit javasolják. 

A pályázatra kizárólag digitális fotókkal lehet nevezni. Alapvetően az összes pályázott kép egy kategóriában lesz elbírálva, de a beküldött képek témájától és mennyiségétől függően a zsűri indokolt esetben különdíjat is kioszthat, pl. Év Rovara vagy sorozat különdíj. A képek értékelése során többek között figyelembe veszik a kép esztétikumát, a fotózott rovar ritkaságát, az elkapott pillanat vagy az állat megörökíthetőségének nehézségét, a technikai megoldást és az ötletességet.

A jelentkezés, képfeltöltés határideje: 2022. július 11. – augusztus 31.
Közönségszavazás a honlapon: 2022. szeptember 5. – szeptember 30.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadóra a XLIII. Magyar Rovarászati Napokon, 2022. október 22-én kerül sor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >