Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Az innováció vezérelt regionális fejlesztés perspektívái
Az innováció vezérelt regionális fejlesztés perspektívái Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 27.

ImageA Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Székesfehérvári Vállalkozói Központ konferenciát szervezett ma a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, valamint a Kis- és Középvállalkozói Célelőirányzat támogatásával. A Kreativitás és Innováció Európai Éve rendezvénysorozat keretében zajló konferencia egyrészt bemutatta a régió aktuális innovációs folyamatait, kitérve a finanszírozás, vállalkozói innovációs aktivitás és projektgyűjtés témaköreire.

 

Emellett a konferencia keretében került átadásra a Közép-dunántúli Innovációs Díj (KD ID). A KD ID két kategóriában, vállalkozók és diákok számára került meghirdetésre.

Kovács Orsolya projekt asszisztenstől megtudtuk, hogy a beérkezett pályaművek kivétel nélkül magas színvonalú, innovatív projektötletek, amelyek hozzájárulnak a régió innovációs potenciáljának erősítéséhez. A program keretében a kilenc pályamű projektgazdái röviden bemutattk fejlesztéseiket, ezzel is hozzájárulva a jelenleg zajló tevékenységek jobb megismeréséhez.

A program harmadik eleme a felsőoktatás és innováció összefüggéseit tárgyalta. Ennek keretében a régió felsőoktatási intézményei mutatták be innovációs szolgáltatásaikat, gazdasághoz közvetlenül kötődő tevékenységüket.

A szervezők tájékoztatása szerint a konferencia fő célja, hogy magas szakmai színvonalon nyújtson aktuális információkat a régió vállalkozásai, felsőoktatási és kutatóintézetei, valamint innovációs hídképző szervezetei számára. Emellett népszerűsíteni kívánja a régióban folyó innovatív projekteket és együttműködési lehetőségeket.

Végül a konferencia keretében került bemutatásra a régió kutatás-fejlesztési tevékenységét bemutató Kutatás-fejlesztés a Közép-Dunántúlon 2009., és a régió aktuális innovációs helyzetét összegző Innováció a Közép-Dunántúlon 2009. című kiadvány. Ezekben két olyan kérdéskörről kaphatnak részletes információt az érdeklődők, amelyek korábban teljes körűen a régióban még nem kerültek feldolgozásra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >