Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Warvasovszky Tihamér bocsánatkérés helyett félrebeszélt
Warvasovszky Tihamér bocsánatkérés helyett félrebeszélt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 28.

Image„Székesfehérvár Önkormányzata nagyon komoly költségvetési-pénzügyi válságban van. Ahogy Gyurcsány Ferenc mindent bevállalt 2006-ban azért, hogy voksokat szerezzen - s látjuk, hogy hova jutott Magyarország - , úgy Warvasovszky Tihamér és a Magyar Szocialista párt is megfizettette a fehérváriakkal győzelmük árát.” – nyilatkozta a sajtónak dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető a Közgyűlés értékelésekor.

 

A Közgyűlés egyik legfontosabb döntése egy délelőtti csokorban született meg, hiszen a város fontos intézményei élére választottak a képviselők intézmény-vezetőket. Szerencsére el lehet mondani, hogy szinte majdnem mindegyiket egyhangú szavazással nevezték ki pozíciójára. Ez egyértelműen mutatja, hogy mind a pályázó személye, mind a pályázatuk egyértelművé tette, hogy a Közgyűlés az intézmény élére javasolhatja és megszavazhatja őket.

„A Polgári Frakció ezúton is jó munkát kíván ezen intézmény-vezetőknek, s azt, hogy ebben a nehéz időszakban is jó színvonalon, magas minőségben tudja irányítani a rájuk bízott intézményt.” – üzent az iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek dr. Cser-Palkovics András a sajtótájékoztatón, majd így folytatta:

Image
.

„Sajnos az is kiderült a délelőtt folyamán, hogy ez az időszak a város életében különösen nehéz, hiszen tárgyaltuk a város következő esztendőkre vonatkozó pénzügyi számításokat is, ami egyértelműen mutatják, hogy nemcsak a világ, nemcsak Európa, s azon belül Magyarország van súlyos válságban, hanem Székesfehérvár Önkormányzata is. Ahogy Gyurcsány Ferenc mindent bevállalt 2006-ban azért, hogy voksokat szerezzen - s látjuk, hogy hova jutott Magyarország - , úgy Warvasovszky Tihamér és a Magyar Szocialista párt is megfizettette a fehérváriakkal győzelmük árát.”

Ki lehet mondani, hogy 2010-ben mínusz négy milliárd forinttal (!!!!) indul a költségvetés tervezése egy olyan időszakban, amikor egyébként sok más egyéb kiszámíthatatlan tényező is nehezíti egy önkormányzat, és a város helyzetét. És az is egyértelműen kiderült, hogy ma, ebben a pillanatban az önkormányzatnak nincsen érdemi válasza és forrása ezen problémák megoldására.

Nem lehet tudni, hogy a városvezetés miből szeretné 2010 januárjában majdnem 2 milliárd forintos kötvény-kifizetési kötelezettségének eleget tenni, mind ahogy azt sem lehet tudni, hogy az áfaemelés következtében előálló, több, mint 220 millió forintos többetkiadást az önkormányzat és a városvezetés miből fog finanszírozni. Csakhogy érzékeltetni tudjuk: 220 milló Forint olyan óriási pénz, amiből 4-5-6 utat is fel lehetne újítani Székesfehérváron!

 

Image
.

„Mindenki döntse el a fehérváriak közül, hogy mire van szüksége.” – mondta a frakcióvezető – „Arra, hogy az áfaemelés nyomán az MSZP által vezetett kormánynak fizessen 220 millió forintot, vagy pedig arra, hogy útfelújításra fordítsuk ezt az összeget.” A válasz egyértelmű.

És sajnos azt is kiderült – amit Warvasovszky Tihamér nyíltan ki is jelentett -, hogy nem fog megvalósulni egy választási ígérete – ahogy sok más sem -. Ez pedig az elkerülő út Fekete hegy – Szárazrétet érintő szakasza, ami a mai közlekedési káoszt megoldaná. Ígérete nemrég még az volt, hogy 2010-re megvalósul az elkerülő, ám ez csak álom marad.

Sőt, a legszomorúbb az, hogy a polgármester ezért nem is kért elnézést a fehérváriaktól, hanem még azt akarja az embereknek bemagyarázni, hogy nem is ígérte meg!

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

„Azt gondolom, hogy az már önmagában is baj, hogy ha egy politikus nem tartja be az ígéretét. De, hogy utána még elnézést sem kér, henem még azt mondja, hogy ő nem is ígérte meg, az sok egyéb problémát is fölvet.” – véleményezte a döbbenetes tényt dr. Cser-Palkovics András.

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3309&Itemid=1

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3308&Itemid=1

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3307&Itemid=1

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3306&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >