Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén Nyomtatás E-mail
Írta: Koncsár Nándorné   
2022. július 29.
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthonmaradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. Ez utóbbi jegyében került megrendezésre július 25. és 29. között az a konfirmandus tábor, melynek fő témái a megpróbáltatás, az állhatatosság, a kipróbáltság és a reménység voltak.

 

 

A Budapesten találóható Reménység Szigetére 17 diák érkezet Mezőkaszonyból és Bótrágyról, három felnőtt kísérővel. A tábor vezetője Dr. Fazekasné Kummer Adél lévita lelkész, a Selye János Egyetem Református Teológiai Karának ötödéves hallgatója hangsúlyozta: „Az Erdélyi Gyülekezet egyik kiemelt célja, hogy a kisebbségben élő magyarokat segítse. Most különösen fontos, hogy a kárpátaljai magyar fiatalok érezzék, tudják, hogy a Jézus Krisztusban való testvériség azt is jelenti, hogy mi, az anyaországban élők soha, semmilyen körülmények között nem engedjük el a kezüket.”

A gyerekek utaztatásához a kisvárdai Kárpátalja Ház, meleg élelemmel való ellátásukhoz pedig a Református Szeretetszolgálat járult hozzá. A lelki programok mellett a diákok megtekintették a Margitszigetet, a Budai Várat, a Mátyás templomot, a Parlamentet és a Nemzeti Múzeumot.  Bebarangolták a Ligetet és az Állatkertet, majd az ország legszebb élményfürdőjében töltöttek egy napot Mogyoródon.

Dr. Fazekas István, az Erdélyi Gyülekezet vezető lelkésze és Radvánszky Ferenc, Mezőkaszony és Bótrágy református lelkésze megállapodtak abban, hogy a kárpátaljai magyar fiatalok budapesti táboroztatását rendszeressé teszik. A Reménység Szigete néhány héttel ezelőtt erdélyi konfirmandusoknak adott otthont.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >