Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Új kiállítás a Gárdonyi Géza Művelődési Házban
Új kiállítás a Gárdonyi Géza Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 02.
Augusztusban Fáncsik Zoltánné és az Aranykéz Szövőszakkör tagjainak alkotásait ismerhetik meg a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A különleges kiállítás egészen szeptember 2-ig lesz látható.

 

 

Fáncsik Zoltánné Ilonka évtizedeken keresztül vezette az Aranykéz Szövőszakkört a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Az 1934-es születésű alkotó egészen a járványhelyzet okozta lezárásokig Bokodról járt rendszeresen a maroshegyi intézménybe, ahol nagyon sok ismeretet adott át a szakkörtagoknak. Most Fáncsik Zoltánné és az általa tanított szakkörtagok, név szerint Arany Istvánné, Bódis Jánosné, Forró Istvánné, Hoffman Károlyné, Kreischer Károlyné, Reményi Sylvia és Tóth Klára alkotásaiból nyílik kiállítás augusztus 4-én, csütörtökön 16 órától.

A tárlatot Gulyás Antal fafaragó, faesztergályos nyitja meg, aki Fáncsik Zoltánnéhoz hasonlóan szintén a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagja. A megnyitón közreműködik Varró János népzenész, akit számos koncertről, hangszerbemutatóról vagy éppen a Zeneoviból is sokan ismerhetnek, és aki számos hangszeren, többek között citerán, tekerőn és tamburán is játszik.

A tárlatot egészen szeptember 2-ig, az intézmény nyitvatartási idejében nézhetik meg az érdeklődők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >